Euroopan jalkapallo on enemmän kuin bisnes - Pääkirjoitus | HS.fi

Euroopan jalkapallo on enemmän kuin bisnes

Superliigasta näyttää olevan tulossa kallis pannukakku.

22.4. 2:00

Viime sunnuntaina julkistetusta jalka­pallon Euroopan Super­liigasta näyttää olevan tulossa kallis pannu­kakku. Keskiviikkona hankkeesta olivat jo vetäytyneet kaikki sen kuusi englantilais­joukkuetta. Perässä seurannevat muutkin seurat, joten Super­liigasta ei taida jäädä jäljelle kuin paha maku suihin.

Superliigan takana olivat suurseurojen rikkaat omistajat, jotka olivat tehneet asiasta perusteelliset taloudelliset laskelmat. Niistä oli kuitenkin unohtunut yksi asia: Yhdysvalloissa seuroja voi ostaa, myydä ja siirtää paikkakunnalta toiselle, mutta eurooppalaisille jalkapallo ei ole vain bisnestä vaan myös historiaa, kulttuuria ja ehkä vähän uskontoakin.

Varsinkin englantilaiskannattajille tuli šokkina, että jalkapallon synnyinmaan mahtiseurat olivat mukana juonessa, joka olisi onnistuessaan va­hingoittanut vakavasti lajia. Vastarinnan johtoon asettunut pääministeri Boris Johnson on saattanut saada merkittävän poliittisen voiton, joka voi vielä haudata alleen pääministerin aiempia virheitä.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?