Superviikonloppu houkuttaa etätyöhön - Pääkirjoitus | HS.fi

Superviikonloppu houkuttaa etätyöhön

13.5. 2:00

Tänään vietettävä hela­torstai on siitä erikoinen pyhä­päivä, että sitä vietetään aina keskellä viikkoa. Kun päivä sattuu nyt osumaan näinkin kesäisiin keleihin, moni voi nähdä edessään todellisen super­viikon­lopun.

Ongelmana tässä on vain perjantai, joka osuu ­ikävällä tavalla helatorstain ja viikonlopun väliin. Monet voivat suunnitella pitävänsä perjantaina ­vapaapäivän tai tekevänsä työt etänä esimerkiksi kesämökiltä.

Perheellisillä näitä suunnitelmia voi kuitenkin rajoittaa se, että lapsilla saattaa olla perjantaina koulua. Monissa kouluissa päivä on tosin tehty sisään esimerkiksi lauantaimarkkinoilla.

Yrittäjä Topi Paananen ehdotti (HS 9.5.) helatorstain viettämistä päivää myöhemmin. Niin työntekijät voisivat viettää hyvällä omallatunnolla kolmen päivän viikonlopun ja yritys saisi neljän päivän katkeamattoman työviikon. Mallia on kokeiltu hyvällä menestyksellä Paanasen Peikko Group -yrityksessä. Ajatusta ”helaperjantaista” on syytä harkita.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?