Jalkapallo on ansainnut yleisön tuen - Pääkirjoitus | HS.fi

Jalkapallo on ansainnut yleisön tuen

Jalkapallokatsomot ammottavat Suomessa tyhjyyttään, vaikka menossa pitäisi olla jalkapallobuumi.

KuPS:n Urho Nissilä on ollut tällä kaudella yksi kotimaisen liigan tähtipelaajista.

26.10. 2:00

Jalkapallokausi huipentuu tällä viikolla, kun KuPS ja HJK kamppailevat Suomen mestaruudesta.

Koronavirusepidemia on koetellut jalkapalloa ankarasti. Viime syksynä sarja jouduttiin lopettamaan ennen aikojaan, ja alkukausi pelattiin tyhjille tai puolityhjille katsomoille. Katsojat eivät ole palanneet lehtereille yleisörajoitusten purkamisen jälkeenkään. Viime lauantain ottelua Honka–Haka seurasi säälittävät 327 katsojaa. Surkeita ovat olleet monien muidenkin liigapelien yleisömäärät.

Syitä yleisökatoon voi keksiä tartuntapeloista syyssateisiin, mutta nämä asiat eivät tunnu häiritsevän Ruotsissa, jossa stadionit pullistelevat kannattajia. Suurten ruotsalaisseurojen peleissä käy säännöllisesti yli 10  000 katsojaa, kun Suomessa jo 2 000 on mainio yleisömäärä.

Yleisökato on outo juttu, sillä miesten ja naisten maajoukkueet ovat todistaneet, että Suomessa pelataan hyvää jalkapalloa. Kansainväliselle huipulle pelaajat eivät voi kuitenkaan nousta yksin; siihen tarvitaan yleisöä – jalkapallokulttuuria.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?