Facebook surffaa vedenjakajalla - Pääkirjoitus | HS.fi

Facebook surffaa vedenjakajalla

Facebook haluaa siirtyä sosiaalisen median alustayhtiöstä digitalisaation seuraavaan vaiheeseen.

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg.

27.10.2021 2:00

Teknologiayhtiö Facebook on myrskyn silmässä, kun yhtiötä riepottelevat tietovuodot ja syytökset kilpailulakien rikkomisesta. Tulosta kohut tosin eivät paina: Facebook teki lähes 10 miljardin dollarin voiton kolmannella vuosineljänneksellä.

Facebook on nyt vaihtamassa nimeä. Syitä voi etsiä kahdesta suunnasta. Facebook on syvissä vaikeuksissa, ja nimenmuutos raikastaisi mainetta. Samaan aikaan Facebook hakee uutta alkua. Yhtiö haluaa loikata digitalisaation seuraavaan vaiheeseen.

Tekstit, valokuvat, musiikki ja viestit ovat jo bittejä. Digitalisaation seuraava vaihe on keinotodellisuuteen ja lisättyyn todellisuuteen perustuva metaversumi. Facebook aikoo siis somealustasta metaversumiyhtiöksi.

Jos Facebook ei saa ratkottua ongelmiaan, edessä voi olla jopa yhtiön pilkkominen. Mutta on myös mahdollista, että Facebook onnistuu metamorfoosissaan, ja siitä tulee digiajan seuraavan vaiheen suunnannäyttäjä. Eletään historiallisia hetkiä.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?