Insinöörikin saa leikkiä - Pääkirjoitus | HS.fi

Insinöörikin saa leikkiä

Yhdysvaltalainen Jamie Hyneman on osoittanut, että leikkisyys luo uutta teknologiaa.

Myytinmurtajat-ohjelmasta tunnettu yhdysvaltalainen Jamie Hyneman aloitti työelämäprofessorina LUT-yliopistossa tällä viikolla.

20.11. 2:00

Yhdysvaltalainen televisiojulkkis ja erikoistehosteasiantuntija Jamie Hyneman on tullut suomalaisillekin tutuksi Myytinmurtajat-ohjelmasta. Ohjelmassa Hyneman testasi ja todisti – yleensä vääriksi – näyttävillä tempauksilla erilaisia myyttejä juontajaparinsa Adam Savagen kanssa.

He kokeilivat muun muassa, voiko ikkunan läpi hypätä vahingoittumatta ja voiko katolta putoava jääpuikko tappaa.

Tällä viikolla Hyneman aloitti työelämäprofessorina Lappeenrannan–Lahden teknillisessä yliopistossa eli LUT-yliopistossa. Ensimmäinen luento oli torstaina. Jatkossa hän luennoi robotin välityksellä, sillä hän ei aio muuttaa Kaliforniasta Suomeen.

65-vuotiaalla Hynemanilla on pitkä työura insinöörinä ja yrittäjänä. Hän tuo varmasti piristävän lisän diplomi-insinöörien koulutukseen. Uutta teknologiaa ei hänen mukaansa synny vain tietokoneella, vaan välillä pitää myös leikkiä. Hauskuus voi olla eteenpäin vievä voima myös insinööreille.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?