Luottamus Sanna Marinin koronajohtamiseen laskee – mutta mitä väliä? - Pääkirjoitus | HS.fi

Luottamus Sanna Marinin koronajohtamiseen laskee – mutta mitä väliä?

Kansan luottamus pääministeri Sanna Marinin (sd) koronajohtamiseen on pudonnut lokakuusta selvästi, mutta se ei ole vaikuttanut Sdp:n kannatukseen.

Pääministeri Sanna Mariniin (sd) luotetaan entistä vähemmän koronajohtajana, mutta se ei ole vaikuttanut Sdp:n kannatukseen.

17.12.2021 2:00

Pääministeri Sanna Marin (sd) on menettänyt luottamustaan koronavirusepidemian hoitajana, kertoo HS:n mielipidekysely. Marinin koronajohtajuuteen erittäin tai melko tyytyväisiä on nyt 53 prosenttia, kun lokakuussa tyytyväisiä oli kymmenen prosenttiyksikköä enemmän.

Tulos heijastanee kyselyhetken uutisointia pääministerin baari-illasta korona-altistuneena. MTV3:n kyselyssä 68 prosenttia vastaajista arvioi Marinin tehneen asiassa melko tai erittäin vakavan virheen.

Epidemian alkuaikoina kansa kokoontui pääministerin tueksi. Maaliskuussa 2020 häneen erittäin tai melko tyytyväisiä oli huimat 84 prosenttia. Nyt Marin saa vahvaa tukea vasemmiston ja vihreiden äänestäjistä, arvostelua oikeistosta.

Mariniin kohdistunut arvostelu ei ole ole heijastunut Sdp:n kannatukseen, joka on tuoreen HS-gallupin mukaan alkusyksystä jopa hiukan kasvanut. Voi olla, että polarisoitunut keskustelu koituu Sdp:n eduksi, kun punavihreiden tukijat kerääntyvät tukemaan pääministeripuoluetta.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?