Mahtimiesten seksiuhrit vaativat oikeutta - Pääkirjoitus | HS.fi

Mahtimiesten seksiuhrit vaativat oikeutta

Liikemies Jeffrey Epstein alisti teinityttöjä seksileluikseen. Kun uhrit vaativat oikeutta, monella maailman mahtimiehellä on syytä pelkoon.

8.1. 2:00

Prinssi Andrew’n syvenevä ahdinko on vetämässä koko Englannin kuningashuoneen mutaan. Prinssin epäillään osallistuneen alaikäisten tyttöjen toistuvaan seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuonna 2019 vankilassa kuolleen liikemies Jeffrey Epsteinin juhlissa. Prinssin lakimiehet torjuvat syytteitä lakiteknisillä tempuilla, mikä vahvistaa kuvaa siitä, ettei Andrew uskalla kohdata syytöksiä tuomioistuimessa.

Andrew on suljettu ulos kuningashuoneen virallisesta toiminnasta. Monet vaativat hänen muodollisen asemansa, esimerkiksi Yorkin herttuan arvonimen riistämistä. Andrew on kuitenkin taloudellisesti riippuvainen kuningashuoneesta. Korvausten maksaminen kruunun rahoista seksirikosten uhreille voisi olla vannoutuneillekin rojalisteille liikaa.

Andrew ei ole ainoa, jolla on syytä pelkoon, sillä Epsteinin Lolita Express -lentokoneen matkustajiin kuului paljon maailman mahtavia, muun muassa miljardööri Bill Gates sekä ex-presidentit Bill Clinton ja Donald Trump.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?