Korkea­koulutuksessa tehtiin kuin huomaamatta iso peri­aatteellinen muutos

Hallitus antoi Helsingin yliopistolle oikeuden kouluttaa terveystieteen maistereita ja tohtoreita ilman velvollisuutta tarjota alan alempaa korkeakoulututkintoa. Asia jäi ministeri Antti Kurvisen aluepolitiikka­puheiden alle, mutta kyseessä voi olla askel kohti isompaakin muutosta.

Yliopisto sai torstaina oikeuden aloittaa terveystieteiden maisterien, lisensiaattien ja tohtoreiden koulutus. Kuvassa Helsingin yliopiston pääsykokeet kesällä 2010.

14.1.2022 2:00 | Päivitetty 14.1.2022 8:47

Valtioneuvosto päätti torstaina korkeakoulujen koulutusvastuiden laajennuksista, jotka tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) esitteli näkyvästi maanantaina.

Kun opetus- ja kulttuuriministeriö antoi samana päivänä oman asetuksensa, varmistui, että kuusi yliopistoa ja yhdeksän ammattikorkeakoulua voivat aloittaa hakemansa uudet tutkinto-ohjelmat. Esimerkiksi Itä-Suomen yliopisto voi alkaa kouluttaa diplomi-insinöörejä sekä tekniikan kandidaatteja, lisensiaatteja ja tohtoreita. Helsingin yliopisto taas sai kauan toivomansa oikeuden kouluttaa terveystieteiden maistereita, lisensiaatteja ja tohtoreita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?