Helsingissä on monia mainioita väliaikaisrakennuksia

Helsinkiin nousi jälleen komea väliaikaisrakennus, Finlandia-talon väistötilaksi pystytetty Pikku-Finlandia.

Pikku-Finlandian pylväiköt on tehty kokonaisista mäntypuista.

12.3. 2:00

Töölönlahdella on juuri auennut Finlandia-talon remontin väistötilaksi rakennettu Pikku-Finlandia. Rakennuksen erikoisuutena ovat sen pylväikkönä käytetyt 95 mäntyä oksineen. Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijan Jaakko Torvisen ehdotuksen pohjalta pystytetyn rakennuksen on tarkoitus olla paikallaan vain noin kolmen vuoden ajan, minkä jälkeen se voidaan muuttaa esimerkiksi koulun väistötilaksi.

Helsingissä on hyviä kokemuksia tällaisista väliaikaisista rakennuksista. Väliaikaiset Allas Sea Pool ja Helsinki Biennaali -paviljonki ovat piristäneet Eteläsatamaa, joka on niin juhlava paikka, ettei sinne taida mitään pysyvää voida rakentaakaan. Hakaniementorilla asiakkaat ja kauppiaat saavat ainakin kesään asti iloita valoisasta väistöhallistaan.

Väistötilat voivat joskus osoittautua niin suosituiksi, että väliaikaisesta tuleekin pysyvää. Vuonna 1889 valmistunut Eiffel-torni piti purkaa Pariisin maailmanäyttelyn jälkeen, mutta siellä se yhä seisoo. Suosittu voi tulla Pikku-Finlandiastakin.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?