Hyvinvointialueet kilpailevat nyt johtajista

Hyvinvointialuejohtaja on uusi supervirka, jonka haltijalla on paljon valtaa ja pääministeritason palkka.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila on hakenut Satakunnan hyvinvointialuejohtajaksi.

29.3. 2:00

Maaliskuussa aloittaneiden aluevaltuustojen ensimmäinen tehtävä on valita hyvinvointialuejohtaja, joka saa vastuulleen alueen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden kehittämisen ja johtamisen.

Johtajan merkitys organisaation pystytysvaiheessa on valtava. Hyvän johtajan löytäminen on siis tärkeää, mutta myös vaikeaa, sillä parhaista osaajista kilpailevat nyt kaikki 20 hyvinvointialuetta. Sunnuntain Helsingin Sanomissa oli vieretysten viiden hyvinvointialueen työpaikkailmoitukset.

Oulussa toimittiin nopeasti. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuejohtajaksi nimitettiin viime viikolla sairaanhoitopiirin entinen johtaja Ilkka Luoma. Johtajan kokonaispalkaksi määritettiin samalla 17 400 euroa – enemmän kuin pääministeri saa.

Ei ihme, että tehtävä kiinnostaa koviakin nimiä. Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila on hakenut hyvinvointialuejohtajan tehtävää Satakunnasta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahauta Pohjois-Savosta.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?