Keskusta kierrättää ministereitä

Keskusta kierrättää ministereitä hallituksen viimeiseksi vuodeksi. Tarjolla on tuulisia tehtäviä.

Puheenjohtaja Annika Saarikko esitteli keskustan ehdokkaat ministereiksi: Antti Kurvisen (vas.) ja Petri Honkosen.

1.4. 2:00

Keskusta kierrättää ministereitään, kun politiikasta vapaaehtoisesti vetäytyvän Jari Lepän tilalle maa- ja metsätalousministeriksi on nousemassa nykyään tiede- ja kulttuuriministerinä toimiva Antti Kurvinen ja Kurvisen paikalle kansanedustaja Petri Honkonen.

Kurvinen on vauhdikas poliitikko, jolta pulppuaa niin puhetta kuin päätöksiäkin. Joskus vauhtia on liikaakin. Lähdön Pekingin olympiakisoihin Kurvinen perui viime hetkellä. Ministerinä Kurvinen joutuu ratkomaan maatalouden kustannuskriisiä, mutta ei tyhjin käsin, sillä hän pääsee jakamaan 300 miljoonan euron huoltovarmuuspakettia.

Historian ja yhteiskuntaopin opettaja Honkonen lopetti juuri puheenjohtajan tehtävän Suomi–Venäjä-seurassa, joka tunnetaan nuorten keskustapoliitikkojen kasvattamona. Tiede- ja kulttuuriministerinä Honkosta odottavat koronan kurittamat taiteilijat, lisärahaa vaativat tutkijat sekä urheiluväki, joka kompuroi nyt ongelmasta toiseen. Haasteita molemmilla uusilla ministereillä siis riittää.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?