Opettajien lakko muuttaisi perheiden arjen

Koulut ovat pääkaupunkiseudulla ensi viikon kiinni, jos kunta-alan neuvotteluissa ei saada aikaan ratkaisua maanantaihin mennessä.

Pulpetit jäävät ensi viikolla tyhjiksi pääkaupunkiseudun kouluissa, jos opettajien lakko laajenee.

14.4. 2:00

Jos kunta-alan uudesta virka- ja työehtosopimuksesta ei saada sovintoa maanantaihin mennessä, lakot laajenevat ensi viikolla pääkaupunkiseudulle.

Helsingissä ja naapurikunnissa on jo varauduttu sulkemaan koulut ja suuri osa päiväkodeista. Koululaisten pääsiäisloma jatkuisi siten ensi viikon loppuun. Jo aiemmin opettajat ovat olleet lakossa Oulussa, Turussa, Jyväskylässä ja Rovaniemellä sekä tällä viikolla Tampereella ja Kuopiossa.

Mitä pienemmistä lapsista on kyse, sitä tarkemmin vanhemmat joutuvat miettimään, miten lakkopäivistä selvitään. Päiväkotien sulkeutuessa mummit ja vaarit sekä muut turvaverkot ovatkin kullanarvoisia. Työnantajilta odotetaan joustavuutta, jotta korona-ajalta tuttu etätyö olisi mahdollista, jos työtehtävät sen sallivat.

Lakkopäivinä lapsilla ei ole etäopetusta, toisin kuin koronasulkujen aikana. Lapsille ja nuorille muutaman päivän lakko tarkoittaakin lähinnä ylimääräistä lomaa.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?