Erehtymättömyydellä kullattu pinta säröilee Kiinassa

Koronaviruspandemian nollatoleranssi pettää, Ukrainan sota ei ole mennyt Kiinan näkökulmasta kuten piti ja maan talouskasvu uhkaa katketa.

Nainen yritti ostaa ruokaa Shanghaissa kaupasta, joka oli jäänyt pandemian vuoksi suljetulle alueelle.

19.4. 2:00

Autoritaaristen yhteiskuntien ongelma on – autoritaarisuus. Yksinvaltaisessa järjestelmässä on kova kuori, mutta höttöinen sisus. Johtajat joutuvat tekemään itsestään jumalisia ja erehtymättömiä, jotta kuori kestäisi.

Kiinan tavoitteekseen julistama nollatoleranssi koronavirukselle pettää. Shanghain väestö alkaa saada tarpeekseen ja vastustelee. Suurkaupungin asukkaita on määrätty pysymään kodeissaan, mutta ruokahuolto ei toimi.

Kiinalle tilanne on erittäin kiusallinen. Nollatoleranssista ja kiinalaisista rokotuksista tehtiin näyttöjä kommunistisen puolueen erehtymättömyydestä. Kiinalaiset rokotteet ovat kuitenkin tehottomampia kuin läntiset, ja jos korona pääsi käsistä Shanghaissa, se pääsee käsistä kaikkialla.

Tämä tapahtuu samaan aikaan, kun käy ilmi, että puolue veikkasi Ukrainan sodassa väärää hevosta, Vladimir Putinia. Ja jos korona tosiaan leviää ja nollatoleranssia yritetään jatkaa, Kiinan talous sakkaa. Talouskasvunkin piti olla näyttö puolueen erehtymättömyydestä.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?