Hankala talvi jätti tiet täyteen reikiä

Routavaurioiden korjaaminen on alkamassa, mutta bitumin kallistumisen takia kaikkia reikiä ei saada paikatuksi.

Routavauriot ovat keväällä autoilijoiden ja pyöräilijöiden harmina.

27.4. 2:00

Pitkä ja hankala talvi on jättänyt tiet harvinaisen huonoon kuntoon varsinkin eteläisessä Suomessa. Isoja reikiä ja muita routavaurioita näkyy nyt myös tavallisesti hyväkuntoisilla ja vilkkaasti liikennöidyillä teillä.

Routavaurioiden taustalla ovat hankalat olosuhteet. Märän ja lumisen alkutalven jälkeen alkoivat vaihtelevat kelit, jolloin tiet vuorotellen sulivat ja jäätyivät. Tuloksena oli rumaa jälkeä.

Vaurioiden korjaaminen aloitetaan lähipäivinä, mutta työt venyvät pitkälle kesään, eikä kaikkia reikiä saada umpeen. Väyläviraston mukaan Suomessa on noin 50 000 kilometriä päällystettyjä teitä, joista huonokuntoisiksi arvioidaan 7 350 kilometriä. Huonokuntoisten teiden määrän lasketaan kasvavan tänä vuonna 500 kilometrillä, sillä teiden kunnossapitoon varatut 215 miljoonaa euroa loppuvat bitumin hinnannousun takia kesken.

Autoilijoiden ja pyöräilijöiden kannattaakin pitää pitää varansa ja vähentää nopeuksia. Pienellä nopeudella kuoppaankin tärähtää kevyemmin.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?