Näpit irti Ukrainan rahoista, ministeri Saarikko!

Suomessa on keksitty erinomainen ajatus lahjoittaa Tullin takavarikoimat bitcoinit Ukrainaan. Nyt osa avustusrahoista haluttaisiinkin pitää itse.

Valtiovarainmiisteri Annika Saarikko on iskenyt silmänsä Ukrainalle luvattuihin lahjoitusrahoihin.

29.4. 2:00 | Päivitetty 29.4. 6:37

Suomi on luvannut lahjoittaa Ukrainaan myyntirahat, jotka se saa Tullin muun muassa huumeiden ja dopingaineiden kauppiailta takavarikoimista bitcoineista. Nykykurssilla rahaa virtuaalivaluutan myynnistä olisi kertymässä 70–80 miljoonaa euroa. Erinomaisen idean keksi keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä.

Ensin bitcoinit aiottiin luovuttaa Ukrainalle suoraan, mutta nyt ne ollaan myymässä ja Ukrainaan lähetetään euroja. Samalla avustussumma uhkaa pienentyä, kun Suomessa on huomattu rahaa olevan tarjolla. Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) vihjasi jo, että ukrainalaisille riittääkin merkittävä osa eli ”yli puolet” summasta.

Suomi on avustanut Ukrainaa 14 miljoonalla eurolla, kun kymmenen kertaa pienempi kansantalous Viro kertoo antaneensa Ukrainalle jo 225 miljoonaa. Nyt valtion syliin pudonneista huumerahoistakin osa halutaan pitää itse.

Tällaiset nolot puheet kannattaa lopettaa alkuunsa. Suomen pitää lähettää Ukrainaan jokainen bitcoineista saatu euro.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?