Kesää kohti helpottaa, ja syksyllä epidemia taas kiihtyy

Koronarokotteiden neljännen kierroksen kohderyhmä laajenee hieman.

Koronaviruksen sijaan terassit on pitänyt viime päivät tyhjinä kolea kevätsää.

6.5. 2:00

Koronaviruspandemia siirtyy vaiheeseen, jossa suomalaiset ottavat säännöllisesti tehosterokotuksen koronavirusta vastaan. Valtaosalla uusi rutiini osunee syksyyn.

Sars-cov-2 jää pysyväksi osaksi hengitystieinfektioiden aiheuttajien kirjoa, joten koronavirusta vastaan on luotava pitkäaikainen strategia. Vaikka pandemian vaiheita pystytään seuraamaan liki reaaliaikaisesti, tartunta-aallot voivat yhä myös yllättää. Kesää kohti pandemian odotetaan jatkavan laskuaan, mutta edessä on todennäköisesti koronasyksy.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suositteli torstaina, että koronarokotteiden neljännen kierroksen kohderyhmä laajenisi hieman. Tähän asti rokoteannosta on suositeltu 80 vuotta täyttäneille ja kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille. Nyt kunnat alkavat tarjota neljättä koronarokotetta myös kotihoidossa tai omaishoidossa oleville iäkkäille.

Muille tehosteesta on suurempi hyöty, jos se annetaan silloin, kun pandemia syksyllä kiihtyy.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?