Mannerheimintielle on tulossa kaikkien aikojen kauhein katutyömaa

Katuremontit kiristävät hermoja Helsingissä. Kaikkien aikojen vaikein työmaa on tulossa Mannerheimintielle vuoden kuluttua.

Hämeentien katutyöt piinasivat helsinkiläisiä vuosikausia. Seuraavaksi on vuorossa Mannerheimintie.

10.5. 2:00 | Päivitetty 10.5. 7:24

Mannerheimintiellä alkaa keväällä 2023 kaikkien aikojen katuremontti (HS 7.5.). Kaupungin tiedotteessa varoitettiin, että ”kyseessä on Helsingin tähän mennessä isoin, vaativin ja eittämättä myös kaupunkilaisille vaikein työmaa”. Se on paljon sanottu, ovathan helsinkiläiset joutuneet kärsimään esimerkiksi Hämeentien ja Mechelinininkadun liikenneriesoista.

Tuoreessa kirjassaan Ensimmäinen pormestari Helsingin johtajana vuodet 2017–2021 toiminut Jan Vapaavuori kutsui ”vaillinaisiksi jääneitä yrityksiään” katutöiden vauhdittamiseksi ”isoksi epäonnistumiseksi”. Vapaavuori halusi tehdä Helsingistä ”maailman toimivimman kaupungin”, mutta huonosti sujuvista katutöistä tuli pormestarin tavoitetta pilkkaava symboli.

Helsingissä on koko ajan käynnissä 200–300 katutyötä. Kesäisin tuntuu, että kaupungin kadut on revitty auki koko ajan. Mannerheimintien merkitys ja symboliarvo ovat kuitenkin ihan omaa luokkaansa. Remontin sujuminen testaa, kuinka hyvin Helsinki oikeasti toimii.

Oikaisu 10.5.2022 kello 7.24: Korjattu kohtaa, jossa kirjoitettiin Hämeentiestä virheellisesti Hämeenkatuna.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?