Nato-kevät nosti kokoomuksen kannatusta

Kokoomus pysyy kärkipaikalla ja perussuomalaiset nousi kuopan pohjalta Helsingin Sanomien eduskuntavaalikyselyssä.

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, tässä olisi Suomen seuraava pääministeri. Petteri Orpon kokoomus valtasi ykköspaikan Helsingin Sanomien kyselyssä.

19.5. 2:00

Kokoomus keräsi poliittiset pisteet kevään Nato-prosessista. Puolueen kannatus on vakiintunut kolmisen prosenttiyksikköä korkeammalle tasolle kuin viime vuoden lopussa. Keskiviikkona julkistetussa Helsingin Sanomien kyselyssä kokoomusta olisi eduskuntavaaleissa äänestänyt 24,1 prosenttia vastaajista.

Kannatuskasvu lienee palkintoa Nato-linjasta, jolle kokoomus asettui jo vuonna 2006. Voi tosin kysyä, kuinka suureen itsetyytyväisyyteen puolueella on aihetta. Kokoomuksella on ollut maan johdossa merkittäviä asemia, mutta Nato-asia alkoi liikkua vasta, kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan mullisti kansan mielipiteet.

Kyselyssä perussuomalaiset kapusi ylöspäin kevään kuopastaan ja nosti kannatustaan 1,2 prosenttiyksikköä. Kilpailijat vahtivat puolueen numeroita varmasti tarkasti, sillä eduskuntavaaleihin on enää hieman yli kymmenen kuukautta ja perussuomalaiset on vuodesta 2011 lähtien osannut ajoittaa poliittisen kuntonsa tarkasti vaalipäivään.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?