Niinistö lähetti terveiset Turkille

Presidentti Sauli Niinistö pelaa pöydältä sitä korttia, että Turkki avaisi Naton ovea Suomelle muttei Ruotsille.

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Turkin Suomelle ja Ruotsille esittämiä vaatimuksia sunnuntaina Naantalissa.

7.6. 2:00 | Päivitetty 7.6. 6:26

Kansainvälisten suhteiden hoidossa käytetään diplomatian kieltä, jonka kaikkia nyansseja ulkopuolinen ei aina huomaa. Sunnuntaina presidentti Sauli Niinistö lähetti kesäresidenssikaupungistaan Naantalista Ankaraan kipakat terveiset sanoessaan, että Turkin Suomeen ja Ruotsiin kohdistama arvostelu koskee itse asiassa kaikkia Turkin Nato-kumppaneita.

Niinistölle Turkin jarrutus Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyysprosessissa taitaa jo alkaa riittää. Niinistö kertoi selvityttäneensä, ettei Suomen ja Ruotsin Turkki-politiikka poikkea muista Nato-maista.

Turkin arvostelun kohde on väärä, jos ovat aiheetkin. Samalla Niinistö pelasi Turkin pöydältä sitä korttia, että Turkki avaisi Naton ovea Suomelle muttei Ruotsille.

”Minä en Ruotsin puolesta voi puhua, mutta ainakin lainsäädäntö siellä on kovin samanlaista kuin Suomessa ja ilmeisesti monet käytännötkin ovat samantyyppisiä. Joten ollaan vähän oudossa tilanteessa”, Niinistö sanoi.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?