Suomessa halu liittyä Natoon vain voimistuu

Vain noin puolet suomalaisista vastustaa selvästi taistelujoukkojen lähettämistä Ukrainaan.

Suomalaisten Nato-kannatus on vahvistunut entisestään.

27.6. 2:00

Suomalaisten kannatus Nato-jäsenyydelle voimistuu edelleen. Tuoreen mielipidemittauksen mukaan jo 79 prosenttia kannattaa jäsenyyttä.

Kansalaisten enemmistö kääntyi jäsenyyden puolelle jo maaliskuussa – sen jälkeen, kun Venäjä oli hyökännyt helmikuun lopussa Ukrainaan. Puolueista myös vasemmistoliitto päätyi kesäkuun puoluekokouksessa luopumaan kielteisestä Nato-kannastaan. Tuoreessa kyselyssä 60 prosenttia puolueen äänestäjistä kannattaa Nato-jäsenyyttä.

Selvä enemmistö suomalaisista ei hyväksy myönnytyksiä Turkille Nato-jäsenyyden varmistamiseksi. Pieni osa, 14 prosenttia, kuitenkin ajattelee, että näin pitäisi tehdä. Tässä joukossa on paljon perussuomalaisten kannattajia.

Vain noin puolet suomalaisista on selvästi sitä mieltä, että Suomen ja muiden länsimaiden ei pitäisi lähettää taistelujoukkoja Ukrainaan. Kolmasosa ei osaa sanoa ja vajaa viidesosa lähettäisi joukkoja. Näiden lukujen perusteella suomalaisten tukea Ukrainalle voi pitää vahvana.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?