Suomi voitti myös NHL:n

Suomen jääkiekossa eletään poikkeuksellisessa voittoputkessa.

NHL-mestaruutta juhliva Mikko Rantanen keskusteli vastustajajoukkueen maalivahti Andrei Vasilevskin kanssa kuudennen finaaliottelun jälkeen.

28.6. 2:00

Suomen jääkiekossa eletään poikkeuksellisen menestyksellistä kautta. Helmikuussa Leijonat voitti Kiinassa olympiakultaa. Naisleijonat kuittasivat samassa turnauksessa pronssia. Historiallista olympiakultaa ei kauan ehditty juhlia, kun maailman katse kääntyi Ukrainaan. Toukokuussa mitaliputki jatkui, kun Suomi voitti kotikisoissa MM-kultaa.

Maanantaiaamuna Suomen aikaa ratkesi Pohjois-Amerikan ammattilaissarja NHL. Mestaruuden voittaneen Colorado Avalanchen takuumiehinä häärivät suomalaiset jopa siinä määrin, että Suomi tuntui voittavan nyt myös NHL:n.

Coloradon mestarijoukkueessa pelaavista suomalaisista avainrooliin nousivat hyökkääjät Mikko Rantanen ja Artturi Lehkonen. Molemmat ovat syntyneet voittavaan Suomeen: he kuuluvat kiekkoilijapolveen, joka on syntynyt vasta vuoden 1995 MM-kullan jälkeen. Rantanen on ollut pitkään NHL:n tehokkaimpia pelaajia, mutta Suomessa hän on jäänyt aliarvostetuksi. Lehkonen nousi kärkipelaajaksi juuri finaaleissa.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?