Perhevapaa lisää tasa-arvoa

Perhevapaauudistus tuo lapsiperheille aiempaa enemmän mahdollisuuksia järjestää pienen lapsen hoito. Toivottavasti joustot myös hyödynnetään perheissä ja työpaikoilla.

Äitejä ja isiä ei enää erotella laissa vanhaan tapaan, vaan perhevapaauudistus ottaa huomioon perheiden monimuotoisuuden aiempaa paremmin.

1.8. 16:30

Perheiden mahdollisuudet jakaa pienen lapsen hoitoa nykyistä tasaisemmin lisääntyvät, kun kaivattu perhevapaauudistus tuli voimaan elokuun alussa. Laki ei enää erottele isiä ja äitejä vaan tuo perhevapaat mahdolliseksi entistä laajemmalle joukolle. Uudistus ottaa huomioon perheiden moninaisuuden ja pidentää ansiosidonnaisten vapaiden määrää.

Uudistus koskee perheitä, joissa lapsen laskettu aika on 4. syyskuuta tai sen jälkeen. Tänä vuonna uudistuksen piirissä on noin 37 000 vanhempaa.

Tavoitteena on hoitovastuun jakaminen joustoja hyödyntäen. Samalla vanhempainpäivärahat saavat uudet nimet: erityisraskausraha, raskausraha ja vanhempainraha. Synnyttävä vanhempi saa raskausvapaata, minkä lisäksi molemmat vanhemmat saavat sukupuolestaan tai roolistaan riippumatonta vanhempainvapaata.

Tavoitteena on kannustaa erityisesti isiä pitämään enemmän vapaita. Porkkanana isille kiintiöidään entistä suurempi osuus vapaista. Muissa Pohjoismaissa on huomattu, että kiintiöinti lisää isien vapaiden käyttöä.

Suomessa perhevapaat jakautuvat edelleen epätasaisesti, ja pienten lasten kanssa kotona on lähes aina äiti. Suunnan kääntyminen edellyttää muutosta paitsi vakiintuneissa käytännöissä myös asenteissa.

Perheet saavat nyt lisää valinnanmahdollisuuksia. Toivottavasti joustot myös hyödynnetään perheissä ja työpaikoilla.

Uudistus kannustaa vanhempia käyttämään perhevapaitaan tasaisemmin. Tämä ei kuitenkaan vielä toteudu kaikissa työehtosopimuksissa, sillä yksityisellä puolella sopiminen perhevapaan käytännöistä on yhä kesken.

Parhaimmillaan perhevapaa tukee sekä työ- ja perhe-elämän tasa-arvoa että perheiden hyvinvointia. Uudistuksen onnistuminen on pitkälti kiinni myös siitä, miten työpaikoilla kannustetaan vanhempia perhevapaille monipuolisesti niin, että isätkin käyttävät oman kiintiönsä. Tähän kannustaminen on vastuullista yrityskulttuuria.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?