Wilma Murto ylitti itsensä ja riman

Euroopan mestaruuden voittanut seiväshyppääjä Wilma Murto palautti ilon ja uskon suomalaiseen yleisurheiluun.

Wilma Murto juhli EM-kultaa Münchenissä keskiviikkona.

19.8. 2:00

Suomalainen yleisurheilu sai vaikeiden vuosien jälkeen syytä riemuun, kun 24-vuotias seiväshyppääjä Wilma Murto ylitti hurjimmatkin odotukset voittamalla EM-kultaa SE-tuloksella 485. Suomen edellisestä EM-kisojen kultamitalista oli kulunut kahdeksan vuotta ja naisten edellisestä EM-mitalista peräti 20 vuotta.

Murto nousi mestariksi vaikeuksien kautta. Hänestä tuli yksi suomalaisen yleisurheilun suurimpia toivoja jo vuonna 2016, kun hän hyppäsi alle 20-vuotiaiden maailmanennätyksen. Sen jälkeen seiväshyppääjän uraan on mahtunut loukkaantumisia ja vastoinkäymisiä, jotka ehtivät jo käynnistellä puheita taas yhdestä hukatusta lahjakkuudesta, mutta onneksi ihan liian aikaisin.

Münchenin illassa Murto taisteli alemmissa korkeuksissa tekniikkansa kanssa, mutta hermopaineet laukesivat mitalin varmistuttua. Äkkiä Murto oli kuin toinen ihminen: flow-tilaan päässyt urheilija onnistui kaikessa ja säteili iloa ja energiaa kauas ympäristöönsä. Hetken ajan urheilu oli taikaa.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?