Suomi on kaukaa katsoen mainio maa

Yhdysvaltojen entinen ulkoministeri Hillary Clinton lähetti tsemppiviestin pääministeri Sanna Marinille. Suomi on erityisesti yhdysvaltalaisille nyt maa, johon vedotaan omissa kiistoissa.

Yhdysvaltojen entinen ulkoministeri Hillary Clinton kannusti Twitterissä Sanna Marinia omalla tanssikuvallaan.

29.8. 15:00

Yhdysvaltojen entinen ulkoministeri Hillary Clinton tuki Twitterissä Suomen pääministeriä Sanna Marinia (sd): ”Kuten Ann Richards sanoi, ’Ginger Rogers teki saman, minkä Fred Astaire. Hän vain teki sen takaperin ja korkeilla koroilla’.” Clinton liitti viestiin itsestään tanssimassa ulkoministerinä Kolumbiassa. ”Jatka tanssimista @marinsanna”, Clinton kannusti.

Viesti oli hyvä esimerkki siitä, miltä Suomen pääministerin kesäkohu monelle ulkomailla näytti: nuori naispääministeri halusi pitää hauskaa, vaikka konservatiivit paheksuivat. Samalla tavalla omia käsityksiään muihin heijastellen suomalaisetkin kaukomaiden tapahtumia usein arvioivat.

Suomi on viime vuosina noussut maaksi, johon erityisesti amerikkalaiset kiistoissaan vetoavat. Presidentti Donald Trumpille Suomi oli metsänhoidon mallimaa, senaattori Bernie Sandersille onnellinen hyvinvointivaltio, presidentti Joe Bidenille demokraattinen sotilasmahti ja Hillary Clintonille siis naisten juhla. Onneksi kaikki mielikuvat ovat positiivisia.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?