Ukraina käy tärkeää taistelua Hersonissa

Taistelut ovat ankaria, mutta tilanteesta rintamalla tiedetään vielä niin vähän, että analyysit ovat parhaimmillaankin vain valistuneita arvauksia.

Räjähdyksen pelottamat linnut lehahtivat keskiviikkona lentoon eteläisessä Ukrainassa sijaitsevassa Mykolajivissa, jossa Ukraina on aloittanut vastahyökkäyksen vapauttaakseen Hersonin.

3.9.2022 2:00 | Päivitetty 3.9.2022 10:39

Ukrainan joukot jatkavat vastahyökkäystään Etelä-Ukrainassa sijaitsevalla Hersonin alueella. Tavoitteena on vapauttaa Venäjän hyökkäyssotansa alkuvaiheessa miehittämä Herson ja kääntää sodan suunta ennen pian alkavaa talvea.

Taistelut ovat ankaria, mutta tilanteesta rintamalla tiedetään vielä niin vähän, että analyysit ovat parhaimmillaankin vain valistuneita arvauksia. Se kuitenkin tiedetään, että hyökkäys on poikkeuksellisen merkittävä. Aikanaan paljastuva Ukrainan menestys antaa tuoreen kuvan siitä, miten sota voi jatkossa edetä, ja muovaa siksi tulevia taktiikoita ja strategiaa. Lisäksi Herson on ainoa iso kaupunki, jonka Venäjä on saanut vallattua strategisesti tärkeän Dnepr-joen länsipuolelta, joten sen vapauttamisella olisi huomattava psykologinen vaikutus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?