Naisurheilijoita pitää tukea eikä kampittaa

Naisten urheilujoukkueet ovat joutuneet kohtuuttoman arvosteluryöppyyn. Arvostelu kertoo urheilun huonosta ymmärryksestä ja naisurheilun halveksimisesta.

Puolustaja Jenni Hiirikoski ja maalivahti Anni Keisala jääkiekon MM-kisoissa.

7.9. 2:00 | Päivitetty 7.9. 12:35

Naisten urheilujoukkueet ovat saaneet viime aikoina kovaa arvostelua. MM-kisoissa kuudenneksi jäänyt jääkiekkomaajoukkue joutui löylytykseen, josta osansa ovat saaneet niin pelaajat kuin valmennuskin. Naisten jalkapallomaajoukkuetta on moitittu heikoista esityksistä EM-turnauksessa ja MM-karsinnoissa.

Urheilussa menestys vaihtelee. Vain kolme vuotta sitten naiskiekkoilijat saivat ylistystä taistellessaan kultamitalista MM-kotikisoissa. Hienoja hetkiä on naisjoukkueilla myös edessä – kunhan joukkueet saavat vaikeassa paikassa tukea eivätkä tikariniskuja selkään.

Erikoisinta on puhe urheilijoiden rahoista. Parhaat miesjääkiekkoilijat ansaitsevat NHL:ssä kymmenen miljoonaa ja SM-liigassakin yli 200 000 euroa vuodessa. Sen sijaan naiskiekkoilijat maksavat liigaseuroilleen siitä, että saavat pelata. Ja nyt jotkut haluavat rangaista naisleijonia yhdestä heikosta turnauksesta riistämällä pelaajilta heidän 6 000 tai 10 000 euron apurahansa. Se on surullista ja häpeällistä puhetta.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?