Ei tehrä tästä Brad Pittistä ny numeroo

Suomalaiset ottivat debyyttinäyttelynsä avajaisiin osallistuneet tuoreet kuvanveistäjät Brad Pittin ja Nick Caven hyväntahtoisesti vastaan.

Muusikko Nick Cave ja näyttelijä Brad Pitt esittelivät lauantaina teoksiaan Tampereella sijaitsevassa Sara Hildénin museossa.

20.9. 2:00 | Päivitetty 20.9. 6:21

Sara Hildénin taidemuseossa Tampereella ei ehkä ihan heti hoksattu, mitä kuvanveistäjä Thomas Houseagon idea oikein tarkoittaisi. Houseago halusi kutsua mukaan omaan näyttelyynsä pari kaveriaan. Kuvanveiston saralla kaverit ovat aloittelijoita, mutta muutoin kyllä suomalaisillekin tuttuja.

Viikonvaihteessa alkoi levitä sana, että muusikko Nick Cave ja näyttelijä Brad Pitt ovat Tampereella. Suomalaiset ottivat debyyttinäyttelynsä avajaisiin osallistuneet taiteilijat hyväntahtoisesti vastaan. Tampere sai sympatiaa asian hoitamisesta hötkyilemättömällä ”ei tehrä tästä ny numeroo” -hengellä. ”Varmaan Rihannalla on joku piilomökki Ylöjärvellä”, Twitterissä vitsailtiin.

Maailmantähdet palkitsivat faninsa tekemällä juuri sitä, millä suomalaisten sydämet saa sykkimään. He söivät Näsinneulassa, yöpyivät Vammalassa ja istuivat iltaa nuotiolla. Sara Hildénin taidemuseo sai sen, mitä ansaitsi: yleisöryntäyksen Houseagon ja tämän ystävien näyttelyyn.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?