Helsinki saa areenaan oppia Tampereelta

Helsingin Suvilahteen kaavaillaan suurta monitoimiareenaa. Helsinki tarvitsee nyt hankkeita, jotka katsovat vaikeiden aikojen ohi tulevaisuuteen.

Ilveksen ja Tapparan faneja saapumassa viime joulukuussa Tampereen uuteen Nokia-areenaan.

22.9. 16:30

Helsingin Suvilahteen kaavailtava monitoimiareena on lähtenyt liikkeelle myötätuulessa. Helsingin pormestari Juhana Vartiainen (kok) sanoi suhtautuvansa hankkeeseen ”uteliaan myönteisesti”. Vähintään keltaista valoa tuli myös Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestarilta Anni Sinnemäeltä (vihr) sekä kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestarilta Paavo Arhinmäeltä (vas).

Suunnitelmat ovat suuria. Suvilahteen kaavaillaan Pohjois-Euroopan suurinta areenaa, johon mahtuisi peräti 17 000 katsojaa. Nopea on myös aikataulu: valmista pitäisi olla jo vuonna 2027.

Suvilahden areenahanke tuo maustetta pääkaupungin sekavaan soppaan suurhallien ja niiden käyttäjien ympärillä. Ilmalassa rapistuu tyhjän panttina aiemmin Hartwall-areenana tunnettu halli. Sitä kaavailtiin Jokerien kotiareenaksi jääkiekon SM-liigassa. Jokerien tilanne on kuitenkin nyt yhtä sekaisin kuin Ilmalan hallin, josta on vaikeaa käydä kauppaa niin kauan kuin hallin omistavat venäläisoligarkit ovat lännen talouspakotteiden kohteena.

Jääkiekkoseura HIFK on puolestaan pitkään suunnitellut Töölöön omaa Garden Helsinki -areenaansa. Hankkeen väitetään etenevän, vaikka rakennusyhtiö YIT kertoi elokuussa vetäytyvänsä hankesijoittajan roolistaan. Helsingin vanha jäähalli taas toimisi hyvin esimerkiksi koripalloareenana.

Helsingissä asiat ovat seisseet, mutta Tampereelle valmistui viime vuonna komea Nokia-areena, jossa pelataan ensi keväänä jo toiset jääkiekon MM-kisat peräkkäin. Tampereella on muutenkin ollut tekemisen meininki, kun Helsingissä on keskitytty ampumaan hankkeita alas.

Helsingille on nyt tarjolla oppia Tampereelta, sillä keskiviikkona paljastui, että yksi Suvilahden hankkeen taustavoimista on Nokia-areenassakin mukana ollut entinen Tampereen Tapparan puheenjohtaja Heikki Penttilä. Siinäpä ansaittu näpäytys niin HIFK:lle, Jokereille kuin Helsingin päättäjillekin.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?