Nyt oli EK:n vuoro ampua yli

Elinkeinoelämän keskusliitto onnistui herättämään keskustelua televisiomainoksellaan. Muuten mainos ei ole onnistunut.

Vuoden 2007 eduskuntavaalien alla kohu nousi Oiva Lohtanderin esittämästä ökyporvarista.

4.10. 2:00

Mainoksessa lapset kinastelevat pihalla siitä, kenen äiti tekee tärkeintä työtä. Loppukiekaisun sanoo yksi lapsista: ”Meidän äiti tekee teidän äitien työpaikat!” Mainos on mukaelma Saarioisten mainoksesta.

Tv-mainoksessa voi nähdä kuittailua Elinkeinoelämän keskusliitolta EK:lta Kuntatyönantajille. KT meni hyväksymään sovintoehdotuksen, joka automaattisesti antaa kunta-alan palkollisille prosenteissa mitaten suuremmat korotukset kuin teollisuuden työntekijöille.

Mainos antaa ymmärtää, että yksityinen sektori kustantaa julkisen sektorin työpaikat. Väite on yksioikoinen ja liioiteltu.

Vähän samanlaiseen ylilyöntiin sortui SAK vuoden 2007 eduskuntavaalien alla. Näyttelijä Oiva Lohtander muistetaan yhä mässäilevän ökyporvarin roolistaan, vaikka mainosta ei edes ehditty virallisesti esittää. Mainosta pidettiin osasyynä siihen, että Sdp hävisi vaalit.

Kohta on taas vaalit edessä.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita