Länsimetro tuotti viimein iloisen yllätyksen

Metron ympärillä on nyt iloista hyrinää, mutta tulevaisuudessa siintää myös nykyisen kuljetuskapasiteetin riittävyyteen liittyviä uhkakuvia.

Länsimetron jatkeen avauduttua Espoon Kivenlahdesta tulee linjan läntinen päätepysäkki.

15.10. 2:00

Läntinen Espoo saa kauan kaivatun metroyhteytensä, kun länsimetron jatke Matinkylän ja Kivenlahden välillä avataankin jo joulukuun 3. päivänä eikä vasta ensi vuonna. Pieni aikaistus loppusuoralla tuotti ikään kuin myönteisen yllätyksen, vaikka kiivaita kiistoja aiheuttanut länsimetro on aiemmin kärsinyt myöhästymisistä ja kustannusten karkaamisesta. Länsimetron viestintää pitää onnitella hyvästä pelisilmästä.

Metron ympärillä on nyt iloista hyrinää, vaikka bussiyhteyksien karsiminen huolestuttaakin. Jatkeen käyttäjäksi ilmoittautui jopa Timo Soini, joka oli perussuomalaisaikoinaan Espoon kaupunginvaltuutettuna hankkeen kiivas vastustaja.

Asutus metroasemien lähistöllä tihenee. Kuljetuskapasiteettia koetellaan ainakin 2030-luvulla, matkustusmukavuutta ehkä aiemminkin. Rakennusvaiheessa päätettiin säästösyistä louhia Espooseen lyhyemmät laiturit kuin muualle, ja se rajoittaa matkustajamääriä koko linjalla. Toivottavasti käyttäjiä on sopivasti.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita