Trumpin ja inflaation eteneminen hidastuu

Paine tehdä kovia ohjauskoron korotuksia pienenee.

Polttonesteiden hintoja Washingtonissa heinäkuussa.

12.11. 2:00

Hyviä uutisia Yhdysvalloista! Tarjolla on nyt muutakin kuin se, että entisen presidentin Donald Trumpin pääsy presidentiksi on välivaalien tuloksen vuoksi entistä vaikeampaa.

Tuoreiden tietojen mukaan inflaatio hidastuu Yhdysvalloissa. Käänne ei ole suuren suuri, mutta käänne kuitenkin. Syyskuussa rahan arvo heikkeni vuoden takaiseen verrattuna 8,2 prosenttia. Lokakuussa hinnat nousivat enää ”vain” 7,7 prosenttia. Uusia työpaikkojakin syntyi enemmän kuin odotettiin. Yhdysvaltojen bruttokansantuote kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä vuositasolle korotettuna 2,6 prosenttia vuoden takaisesta, mikä ylitti odotukset.

Kehitys antaa mielenkiintoista ja ristikkäistä tietoa Yhdysvaltojen keskuspankin toimista. Voimakkaatkaan koron nostot eivät ole tukehduttaneet taloutta, vaikka niin pelättiin käyvän. Toisaalta inflaatio on edelleen selvästi yli tavoitetason, joten uudet korotukset ovat todennäköisiä – joskin todennäköisesti pelättyä pienempiä.

Oikaisu 14.11.2022 kello 10,40. Toisin kuin jutussa aiemmin luki, Yhdysvaltojen bkt kasvoi 2,6 prosenttia vuositasolle muutettuna.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita