Musk teki Twitteristä rikkaan lapsen leikin

Maailman rikkain mies Elon Musk heittää ulos Twitterin työntekijöitä ja peruu julkkisten porttikieltoja. Hän on kuin iso lapsi, josta on kivaa leikkiä uudella lelullaan.

Elon Musk ilmoitti lauantaina palauttavansa Donald Trumpin Twitter-tilin, koska kansa muka niin tahtoi.

22.11. 2:00

Pikaviestipalvelu Twitterin uusin omistaja Elon Musk on palauttanut Yhdysvaltojen entiselle presidentille Donald Trumpille tämän Twitter-tilin. Hän perusteli päätöstä lupauksellaan lisätä sananvapautta sekä Twitter-kyselyllä, jossa niukka enemmistö vastaajista muka tuki Trumpin paluuta. Todellisuudessa tällaisia kyselyjä on helppo manipuloida esimerkiksi bottien avulla.

Räväköillä viesteillään Trump keräsi itselleen yli 87 miljoonaa seuraajaa sekä pakotti valtamedian tanssimaan pillinsä mukaan. Tällä oli ratkaiseva merkitys Trumpin poliittiselle menestykselle. Trumpin tili suljettiin tammikuussa 2021, koska Twitter katsoi Trumpin yllyttäneen kannattajiaan kongressin valtaukseen levittämällä valheita vuoden 2020 vaaleista. Trump ei ainakaan toistaiseksi ole tarttunut Muskin tarjoukseen.

Musk on tehnyt Twitteristä ison lapsen leikin. Hän erottaa väkeä, palauttelee tilejä ja lähettelee sekavia viestejä. Twitterissä vielä pysyneille viesti on selvä: olet maailman rikkaimman miehen leikkikalu.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita