Ministeri Saarikko puhuu yhtä, puheenjohtaja Saarikko toista

Vaalitentissä huomasi, että asuntolainoitettujen kuoro on todella suuri ja ääni kova.

Annika Saarikko Sanomatalon Mediatorilla tiistaina.

12.1. 2:00 | Päivitetty 12.1. 9:27

Robert Louis Stevensonin romaani Tohtori Jekyll ja Mr. Hyde kertoo siitä, miten samassa ihmisessä voi elää yhtä aikaa kaksi erilaista persoonaa.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) on halunnut esiintyä punavihreän hallituksen talousvastuun takaajana. Hän on jyrissyt, että ”talousryhdin hylkäämisellä ei pidä keimailla”. ”Jokaisen yrityksen tai edunvalvontatahon toivelistaa emme pysty täyttämään. Kaikki huolet ovat perusteltuja, mutta politiikka ei toimi niin, että se joka lujiten huutaa, eniten saa”, hän tiivisti Helsingin Sanomien haastattelussa vajaa vuosi sitten. Silloin keskustan kannatus oli HS-gallupissa noin 13 prosentissa, ja vaaleihin oli aikaa.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko (VM) kertoi tiistaina Ilta-Sanomien vaalitentissä, että vuoden alussa poistunut asuntolainojen korkovähennysoikeus voitaisiin ehkä palauttaa. Asuntolainoitettujen kuoro on todella suuri ja ääni kova. Keskustan kannatus on nyt HS-gallupissa alle kymmenen prosenttia ja vaalit ihan lähellä.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?