Kiekkopomot tyrmäävät Jokerien paluun SM-liigaan

Jääkiekon SM-liigaseurojen edustajat eivät halua Jokereita liigaan ainakaan niin kauan kuin seuran taustalla hääräilee yksikin Harkimo.

Harry Harkimo iloitsi vuonna 2013 Roman Rotenbergin ja Gennadi Timtšenkon kanssa Jokerien siirtymisestä Venäjän KHL-liigaan.

19.1. 2:00

”Se on ihan sama, onko se Jolle, ’Kelle’ vai ’Kulle’, kun isäpappa vetelee naruista, niin se on ihan punainen vaate kaikille”, kommentoi yksi Helsingin Sanomien haastattelema SM-liigaseuran edustaja Jokerien paluuta jääkiekon SM-liigaan.

Lausunto tiivisti muidenkin haastateltujen liigapomojen mielipiteet. Seuroissa ei ole unohdettu sitä, miten rehvakkaasti Harry Harkimo vei Jokerit KHL-liigaan, jossa joukkue pelasi Vladimir Putinin oligarkkien rahoittamana propagandavälineenä.

Nyt Jokerit haluaa palata SM-liigaan, jonne se pyrkii alemman sarjatason Mestiksen kautta. Kotihallia ei kuitenkaan ole, ei myöskään tietoa seuran rahoittajasta. Keulakuvana on Joel Harkimo, mutta Harry Harkimon uskotaan häärivän taustalla.

Liigapomot tuntevat Harkimon, eivätkä siksi halua olla tämän kanssa tekemisissä. Eteensä olisi kannattanut katsoa myös Jokerit ry:n edustajien, jotka pitivät Joel Harkimon tarjousta parempana kuin Teemu Selänteen sijoittajaryhmän. Ainakaan Jokerien kannalta se ei kovin hyvä ollut.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?