Naamioväki ei kuulu vaaliteltoille

Turussa naamioituneet mielenosoittajat iskivät vaalitilaisuuteen. Sellaista menoa ei politiikkaan tarvita.

Naamioituneet mielenosoittajat iskivät vaalitilaisuuteen Turussa viime lauantaina.

8.2. 2:00 | Päivitetty 8.2. 6:24

Naamioituneet mielenosoittajat häiritsivät vaalitilaisuutta Turussa viime lauantaina. Kylteissä muun muassa vastustettiin Suomen Nato-jäsenyyttä. Jännittyneessä poliittisessa tilanteessa on arvailtu, voisiko takaa löytyä jopa Venäjän vaalivaikuttamista.

Spekulointi on ymmärrettävää, sillä Venäjällä voi hyvin olla halua häiritä Suomen vaaleja. Kaikki, mikä sekoittaa vaaleja ja suosii poliittisia äärilaitoja, on Venäjän etu. Toisaalta Venäjän ei välttämättä tarvitse toimia itse, sillä Suomesta löytyy riittävä kourallinen niin kutsuttuja hyödyllisiä idiootteja.

Demokratiassa ihmiset saavat ilmaista mielipiteensä. Sen pitäisi kuitenkin tapahtua pääsääntöisesti omalla nimellä ja omilla kasvoilla, ei naamion takaa. Olemme kuitenkin tottuneet nimettömiin mielipiteisiin sosiaalisessa mediassa, jossa ilmiötä on perusteltu esimerkiksi vähemmistöjen sananvapaudella. Se kuitenkin avannut kentän vihan lietsojille, puskasta ampujille ja Venäjän trolleille. Vaalitilaisuuksiin naamioväkeä ei kaivata.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?