Yle lähetti viestin leikkaajille

Ylen Puheen lopettaminen on Yleisradion keino esittää, että yhtiö vahtii kulujaan. Ja jos kuulijat hiukan suuttuvat, se ei ole välttämättä Ylen kannalta huono asia.

Urheiluselostuksille joudutaan etsimään uusi kanava, kun Yle Puhe lopetetaan.

9.2. 2:00

Yleisradio ilmoitti lopettavansa Yle Puhe -radiokanavan keväällä 2024. Yle Puhe oli aikaisemmin ajattelevan kuulijan laatukanava, mutta viime vuosina kanavan suosikkiohjelmia on siirretty muualle niin, että jäljelle ovat jääneet lähinnä urheiluohjelmat sekä podcastit, joita voi ladata myös Yle Areenasta. Kanavan lopettamisen takana sanotaan olevan se, että puheohjelmia kuunnellaan yhä enemmän verkon kautta. Luultavasti muutoksella halutaan myös vauhdittaa siirtymää, sillä radiokanavia kuuntele vanhempi väki, kun taas verkko kerää Ylen tavoittelemia nuoria.

Muutoksen uutisointi vaalien alla liittynee siihen, että perussuomalaiset ja kokoomus ovat ilmoittaneet kannattavansa suuria leikkauksia Ylen toimintaan. Yle Puheen lopettamisella ei ole yhtiön 550 miljoonan euron budjettiin todellista merkitystä, mutta radiokanavan lopettamalla Yle todistaa vahtivansa kulujaan – eikä se panisi luultavasti pahakseen sitäkään, vaikka Jääkiekkokierroksen ystävät muutoksesta vähän älähtäisivät.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?