Puoluejohtajat käyttäytyivät tosi kiltisti

Lasten uutisten vaalipaneelissa puhuttiin selvää suomea ja heilutettiin sydänkylttejä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra innostui ylistämään pääministeri Sanna Marinia.

15.2. 2:00

Lasten uutisten vaalipaneelissa tiistaina Sanomatalossa lapset pääsivät tekemään poliitikoille vakavia kysymyksiä esimerkiksi ilmastonmuutoksesta, varhaiskasvatuksesta, lastensuojelusta ja nuorten mielenterveydestä. Välillä lapsiyleisö äänesti asioista punaisilla tai vihreillä lapuilla.

Puoluejohtajat puhuivat kerrankin niin, että heitä ymmärsi, kehuivat toistensa mielipiteitä söpöillä sydänkilvillä ja yltyivät pyydettäessä suorastaan ylistämään toisiaan.

Ystävänpäivän kunniaksi järjestetyn keskinäisen kehumisen kisan voiton kaappasi hiukan yllättäen kriittisistä kannoistaan yleensä tunnettu Riikka Purra (ps), jonka mielestä pääministeri Sanna Marin (sd) on edustanut Suomea maailmalla aivan upeasti: ”Sanna kun menee siellä ja vaikuttaa ja edistää suomalaisten asiaa, siitä saa olla aina ylpeä”, Purra sanoi. ”Sen lisäksi se on tosi kova muija. Se ei selvästi hirveästi heilu, vaikka oppositio huutaa ja monet muutkin tahot välillä huutaa.”

Miksei politiikka voisi olla useammin tällaista?

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?