René Fasel, venäläinen puutarhuri

Venäläismedia kertoi Kansainvälisen jääkiekkoliiton entisen puheenjohtajan René Faselin saaneen Venäjän kansalaisuuden ja hankkineen enemmistöomistuksen Krasnodarissa omenia kasvattavasta yrityksestä.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton silloinen puheenjohtaja Rene Fasel vuonna 2019.

16.2. 2:00 | Päivitetty 16.2. 8:05

Yksi kansainvälisen jääkiekon kehityskaari sai luontevan päätöksen, kun venäläismedia kertoi Kansainvälisen jääkiekkoliiton entisen puheenjohtajan René Faselin saaneen Venäjän kansalaisuuden ja hankkineen enemmistöomistuksen Krasnodarissa omenia kasvattavasta yrityksestä. Vähemmistöomistajana on Suomenkin kansalaisuuden saaneen oligarkki Gennadi Timtšenkon omistama yritys.

Sveitsiläinen Fasel oli Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja vuodet 1994–2021. Hänen kautensa loppuvuodet olivat skandaalinkäryisiä, kun Fasel kaulaili itsevaltaisia Vladimir Putinia ja Aljaksandr Lukašenkaa kuin sveitsiläisen neutraliteetin korkeana veisuna.

Puheenjohtajuudestaan luopunut Fasel on nyt siis päässyt henkiseen kotiinsa, eikä kenenkään tarvitse enää spekuloida hänen tarkoitusperiään. Ne ovat nyt kaikkien nähtävillä.

Mutta Fasel tuskin pohtii lajille tekemäänsä hallaa ja imagohaittoja. Puutarhurilla on paljon tekemistä.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?