Viikon puheenaiheet

19.2. 2:00

1) Viestifarssi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) viestifarssi jatkui. Torstaina eduskunnan tietohallintatoimisto ilmoitti, ettei ministerin puhelinta ollutkaan kaapattu. Lintilä piti kuitenkin kiinni väitteestään, ettei ollut suinkaan lähettänyt kahta demaripoliitikkoa pilkkaavaa viestiä itse vaan arveli jonkun rinnakkaiskäyttäneen hänen Whatsapp-tiliään toiselta laitteelta. Farssi siis jatkuu yhä.

2) Marssiaskel

Suomen Nato-jäsenyys otti tärkeän marssiaskelen eteenpäin perjantaina, kun eduskunnan ulkoasiainvaliokunta antoi yksimielisen Nato-mietinnön, joka etenee seuraavaksi täysistunnon hyväksyttäväksi. Suomi on siis kohta lähtövalmis, jos Turkki ja Unkari näyttävät vihreää valoa. Matkaan lähdetään mieluiten yhdessä Ruotsin kanssa, mutta ehkä yksinkin, jos ei muu auta.

3) Verilöyly

Venäjän odotettu suurhyökkäys ei näytä etenevän Ukrainassa. Hyökkäyksen terävin kärki tuhoutui Vuhledarissa, jossa Venäjän arvellaan menettäneen kokonaisen eliittiprikaatin: tuhat miestä ja 130 panssariajoneuvoa. Syyttely fiaskoon syyllisistä on taas täydessä käynnissä. Samaan aikaan venäläiset jatkavat Bahmutin painostusta, mutta ukrainalaisten vastarinta on sitkeää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?