Mannerheimintien peruskorjaus sotkee liikenteen, mutta kertoo kaupungin kehittyvän

Helsingissä autoilijoiden, pyöräilijöiden, kävelijöiden ja joukkoliikenteen matkustajien hermoja koettelee useampi paha liikennesumppu. Maanantaina aukeaa jälleen uusi työmaa, kun Mannerheimintietä aletaan remontoida.

Maanantaina alkava ja vuosia kestävä peruskorjaus myllää laajasti Mannerheimintien liikennettä.

5.3. 16:30

Helsingissä alkaa maanantaina jättimäinen katuremontti, kun Mannerheimintien peruskorjaus käynnistyy. Katu uusitaan Kiasmalta Reijolankadun risteykseen saakka. Valmista on määrä tulla vuoden 2025 loppuun mennessä.

Koska korjaustyöt kohdistuvat yhteen Helsingin tärkeimmistä sisääntuloväylistä ja joukkoliikenteen pääväylistä, hanke on hyvin haastava. Vastaan tulee koko ajan uusia järjestelykysymyksiä, jotka pitää ratkaista.

Vaikeuskerrointa lisää, että monet kadunvarren kiinteistöt tekevät omia remonttejaan, joihin katu-urakkaa pitää sovitella. Finlandia-talossa on menossa iso peruskorjaus, syksyllä alkavat Kansallismuseon laajennusosan rakennustyöt, ja myös Oopperalla on käynnistymässä remontti.

Peruskorjausurakka vaikuttaa laajasti liikenteeseen. Mannerheimintien keskustan päässä kulkee vuorokauden aikana 25 000 ja Reijolankadun kohdalla 28 000 autoa ja raitiovaunua. Lisäksi kesäaikaan liikenteessä on tuhansia pyöräilijöitä.

Rakennustyöt ulottuvat lähes kaikille Mannerheimintien sivukaduille risteysjärjestelyjen vuoksi, ja Töölön muille kaduille tulee kiertoreittejä. Liikenteen sujuvuuden varmistaminen hankkeen aikana on ensiarvoisen tärkeää.

Kaupunki on luvannut, että alueella pääsevät koko ajan kulkemaan niin autot, joukkoliikenne, pyöräilijät kuin jalankulkijatkin. On kuitenkin selvää, että matka-ajat pitenevät tuntuvasti.

Mannerheimintiestä ympäristöineen tulee kaupunkilaisia tuskastuttava liikennesumppu vuosiksi eteenpäin. Hermoja Helsingin sisääntuloväylillä koettelee parhaillaan kaksi muutakin katu-urakkaa.

Sörnäisten rantatiellä ja Mäkelänkadulla on menossa urakoita, jotka hidastavat liikkumista. Myös Hermannin rantatie on uuden raitiolinjan rakentamisen vuoksi työmaana.

Vaikka pidentyneet matka-ajat ja vaihtuvat liikennejärjestelyt kiristävät pinnaa, on syytä muistaa, että kolikolla on myös toinen puoli. Infrahankkeet kertovat siitä, että kaupunki kasvaa ja kehittyy.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?