Tampere käärii viihderahaa taskuunsa

Tampere juhlii tänäkin keväänä Suomen viihdepääkaupunkina. Helsinki saa katsella juhlia vierestä.

Mikko (vas.) ja Miikka Suuronen sekä Jali Nummi juhlivat vuosi sitten Suomen maailmanmestaruutta Tampereella.

Suomen asema yhtenä Euroviisujen suosikeista näkyy jo Tampereen ensi vuoden hotellivarauksissa. Viisufanit ympäri Eurooppaa varaavat hotellihuoneita Tampereelta siltä varalta, että Käärijä hoitaa viisut Suomeen. Helsinki ei voi tapahtumasta kilpailla, sillä vuoden 2007 kisapaikka Helsinki-halli on suljettuna Venäjä-pakotteiden takia, eikä rapistunut rakennus muutenkaan vedä vertoja Tampereen komealle Nokia-areenalle. Tappara voitti juuri Suomen mestaruuden, ja kohta Tampere isännöi jääkiekon MM-kisoja. Sopivasti samaan aikaan Tampereen pormestariksi on nousemassa vauhdikas kiekkovaikuttaja Kalervo Kummola (kok).

Helsingissä yrittäjäryhmän Suvilahteen havittelema jättiareena sai kaupungilta odotetut pakit. HIFK:n Garden Helsinki -hanke on sekin kulkenut vastoinkäymisestä toiseen. Nyt hallissa on uusia elonmerkkejä, mutta asiat etenevät Helsingissä nykyään niin verkalleen, että Tampere saanee toimia Suomen viihdepääkaupunkina vielä vuosikausia.

Pääkirjoitukset ovat HS:n kannanottoja ajankohtaiseen aiheeseen. Kirjoitukset laatii HS:n pääkirjoitustoimitus, ja ne heijastavat lehden periaatelinjaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?