Järvenpää

Kolme tavallista suomalais­naista repäistiin pysty­metsästä super­tähdiksi Etelä-Koreaan – ”Mihin olemme oikein lähteneet mukaan”

Seoulmate-tosi-tv-sarjassa ihmiset eri maista vierailevat paikallisten julkkisten luona. Isäntä opettaa korealaisia tapoja ja vieraat kertovat omasta kulttuuristaan.

Kun ystävä kutsuu kylään, harvempi osaa epäillä päätyvänsä mukaan tosi-tv-ohjelmaan. Sitä vaihtoehtoa ei osannut ajatella järvenpääläinen Marja Nousiainenkaan, kun hänen hyvä ystävänsä Leila Ketola pyysi hänet luokseen viime syksynä.

”Yllätys oli täydellinen, kun Leila ilmoitti saavuttuani, että 15 minuutin kuluttua alkaa videohaastattelu. Että me haemme mukaan korealaiseen reality-sarjaan”, Nousiainen kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nousiainen kyllä tiesi, että Ketolan tytär Lotta Åman asuu Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa. Nyt tyttäreltä oli tiedusteltu, sattuisiko hän tietämään keski-ikäisiä suomalaisnaisia, joita voisi kiinnostaa osallistuminen korealaiseen tosi-tv-sarjaan Seoulmateen.

Sarjassa ihmiset eri maista vierailevat paikallisten julkkisten luona. Ajatus on, että isäntä tai emäntä opettaa korealaisia tapoja ja vieraat kertovat omasta kulttuuristaan.

”Ohjelma on vähän kuin julkkisversio Sohvaperunoista”, Nousiainen luonnehtii.


Nousiaisen, Ketolan ja heidän yhteisen ystävänsä Riikka Björnin haastattelu vakuutti ohjelmatiimin, ja kolme viikkoa myöhemmin viisikymppiset ystävykset istuivat lentokoneessa matkalla Souliin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Heidän isäntänään toimi Korean suosituimpiin koomikoihin kuuluva Kim Junho, taiteilijanimeltään Charlie Kim.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Vieraat saavat tehdä etukäteen toivelistan, mitä haluavat kokea Soulissa. Tuotantotiimi toteutti toiveet, mutta meille oli yllätys, miten toiveemme toteutetaan”, Nousiainen kertoo.

Ensimmäinen yllätys oli luvassa jo majapaikkaan saapuessa. Ohjelmakonseptin idean mukaisesti kolmikko majoittui Kim Junhon luona, ja isäntä tuli avaamaan ovea oravapuvussa.

”Mietimme, että mihin olemme oikein lähteneet mukaan”, Nousiainen kertoo.

Pian kuitenkin selvisi, että hassut eläinpuvut ovat korealaisille oloasuja, ja että myös pehmolelut ovat maassa kova juttu.

”Mekin saimme Suomeen viemisiksi omat eläinasut”, Nousiainen sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ennen kuvausmatkaa Nousiainen ei tiennyt mitään Koreasta. Tosi-tv-tähteyden myötä Korea-tietous on kasvanut, ja kulttuuri on tullut tutuksi. Nousiainen sanoo rakastavansa nykyään korealaisia makuja, joita sai kuvausmatkalla nauttia.

Yllätyksiä riitti myös pitkin viikon kestäneen kuvausmatkan. Vieraat saivat alustavan ohjelman, mutta kaikkea ei kerrottu etukäteen tai suunnitelmia muutettiin kesken kuvausten.

”Korealaiset rakastavat reaktioita. He haluavat nähdä, että ihmiset reagoivat vahvasti. Siksi he eivät halunneet, että me tiedämme ihan kaiken”, Nousiainen kertoo.

Sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella nähtiin suomalaisen lisäksi muun muassa meksikolaisia, italialaisia ja hollantilaisia. Suomi-vieraat nähtiin Korean televisiossa alkuvuodesta.

Ulkomaanvieraat kiinnostivat korealaisia niin paljon, että sarjan toisella tuotantokaudella korealaistähdet hyppäävät vuorostaan lentokoneeseen ja lähtevät vastavierailuille ympäri maailmaan.

Ensimmäisenä kuvataan Suomi-jaksot. Sitä varten Kim Junho lensi Suomeen torstaina. Junhon seurana Suomeen saapui näyttelijä ja aiemmin myös mallina toiminut Ki-woo Lee.

”Osa 30 hengen tuotantoryhmästä saapui tänne jo aiemmin tällä viikolla”, Nousiainen kertoo.

”Halusimme näyttää heille muun muassa saunomista, talviuintia, kirkkovenesoutua ja Tuusulanjärven aluetta taiteilijayhteisöineen.”

Järvenpään lisäksi sarjaa kuvataan Suomessa Tuusulassa, Helsingissä, Espoossa Nuuksiossa sekä Rovaniemellä.

TvN on Korean suosituimpia kanavia ja tv-ohjelma Seoulmate on heidän tähtituotteensa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Järvenpää
 • Etelä-Korea
 • tosi-tv
 • Marjaana Varmavuori

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  2. 2

   Lähes 700 vuotta vanha Pähkinäsaaren rauhan raja jakaa Suomen yhä kahtia – Alueelliset terveyserot näkyvät Kelan tilastoissa

  3. 3

   F1-sarja yritti kettuilla Kimi Räikköselle reippaasta juhlimisesta Pietarissa – suomalaisen välitön kuittaus sai riehakkaan vastaanoton

  4. 4

   Rauhannobelisti johtaa maata, jossa muslimien talot poltetaan ja ihmisviha velloo avoimena – Mitä Aung San Suu Kyille tapahtui?

   Tilaajille
  5. 5

   Parisuhde kärsii, jos tunnetyö jää toisen harteille tai se on unohdettu kokonaan

  6. 6

   Suomalaistutkija osoitti, että hpv16-virus on tarttunut ihmiseen neandertalin­ihmisestä – Nyt iso amerikkalainen tutkimus­ryhmä on viemässä kunnian löydöstä

   Tilaajille
  7. 7

   Myös maailman vaikutusvaltaisin lehti hehkuttaa Oodi-kirjastoa – ”Torille!” arkkitehti Antti Nousjoki iloitsee

  8. 8

   Suomalaiset lahjoittavat miljoonia, mutta mihin rahat lopulta menevät? HS selvitti, miten järjestöt käyttävät joulun alla keräämiään rahoja

   Tilaajille
  9. 9

   Linnan juhlissa puvullaan huomiota herättänyt Elina Gustafsson kertoo saamastaan vihapuheesta: ”Olen oikeastaan kiitollinen”

  10. 10

   Onko kaksi kilometriä liian pitkä koulumatka ekaluokkalaiselle? Koillis-Helsingissä kouluriidasta tuli myös kieliriita

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tapiolan uimahalli aiotaan purkaa – Arvorakennuksen pieleen menneeseen remonttiin upotettiin yhdeksän miljoonaa euroa

  2. 2

   Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

  3. 3

   Yle ja Karjalainen väittivät virheellisesti Jussi Halla-ahon olleen paikalla ”natsilippu­kulkueessa” – Halla-aho arvosteli ”vastuullista mediaa” ja ajautui väittelyyn siitä, mihin oli oikein osallistunut

  4. 4

   Silmukka kiristyy Trumpin ympärillä – ”Henkilö 1” kehotti lakimiestään rikkomaan lakia ja suunnitteli pilvenpiirtäjää Moskovaan vielä kesken vaalikampanjan

  5. 5

   Keskenmeno on ihmisellä sääntö eikä poikkeus – kohtu valikoi tarkkaan, kenet se ottaa vastaan

   Tilaajille
  6. 6

   Krp hakee rikos­insinöörejä kryptisellä koodi­kielellä – ”Tarkoitus on kiinnittää oikean kohde­ryhmän huomio”

  7. 7

   Klonkun näyttelijä teki roolisuorituksen jakomielisenä Theresa Mayna – ehkä ilkeimmässä brexit-videossa ikinä

  8. 8

   Johanna Puro on viime kuukaudet paimentanut poliisia tutkimaan poikansa pyörän varkautta – ”Eikö poliisi itse osaa siirtää tiedostoa muistitikulle?”

  9. 9

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  10. 10

   Linnan juhlissa puvullaan huomiota herättänyt Elina Gustafsson kertoo saamastaan vihapuheesta: ”Olen oikeastaan kiitollinen”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies oli hurmaava, mutta kun yksiön ovi yöllä sulkeutui, Minna tajusi jotain olevan vialla – ”Minulle tapahtui asioita, joita en olisi halunnut tapahtuvan”

   Tilaajille
  2. 2

   Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

  3. 3

   Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

  4. 4

   Helsingissä hakaristilippujen kantaminen johti käsirysyyn, pidätyksiin ja epäilykseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Kaksi pidätettiin myös 612-soihtukulkueen häirinnästä

  5. 5

   Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

  6. 6

   Oulun poliisi varoittaa: Ulkomaalaistaustaiset miehet saalistavat nuoria tyttöjä netissä

  7. 7

   Näyttelijä Jasper Pääkkönen rikkoi asuvalinnallaan etikettiä – kumppanilla kultainen, käärmeteemainen paljettiasu

  8. 8

   Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

   Tilaajille
  9. 9

   Ystäväni ei vieläkään tiedä, mitä hänen ex-poikaystävänsä teki päivisin

  10. 10

   Ihminen syttyi tuleen Espoon keskuksen terveysasemalla

  11. Näytä lisää