Oscar-skandaalin syy selvisi lopulta: Palkinnon julkistajille annettiin väärä kuori – mutta johtuiko se kirjanpitäjän hurjasta twiittailusta? - Päivän lehti 1.3.2017 | HS.fi

Oscar-skandaalin syy selvisi lopulta: Palkinnon julkistajille annettiin väärä kuori – mutta johtuiko se kirjanpitäjän hurjasta twiittailusta?

PwC:n edustaja oli antanut vahingossa parhaan naispääosan esittäjästä ilmoittavan varakuoren parhaan elokuvan julkistaneille näyttelijöille Warren Beattylle ja Faye Dunawaylle.

PricewaterhouseCoopersin Brian Cullinan (vas.) ja Martha Ruiz katsovat, kun palkinnon julistanut näyttelijä Warren Beatty pitää kädessään oikeaa kirjekuorta, joka julistaa Monlightin voittaneen parhaan elokuvan palkinnon. Hetkeä aiemmin La La Land oli julistettu virheellisesti voittajaksi. Myös näyttämömestari Gary Natoli (keskellä) on rynnännyt lavalle selvittelemään asiaa.­

28.2.2017 2:00

Vuoden 2017 Oscar-gaalan massiivinen virhe on selvinnyt lopullisesti vuorokausi tapahtuneen jälkeen.

Suomen aikaa maanantaiaamuna järjestetty gaala päättyi sekavissa tunnelmissa, kun voittajaksi julistettiin vahingossa väärä elokuva. Musikaali La La Landin tekijät olivat jo lavalla juhlimassa voittoaan, kun selvisi, että voittajaelokuva onkin Moonlight.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?