Päivän lehti 1.4.2017
Päivän lehti 1.4.2017

Tampere on suomalaisten himoituin matkakohde – mutta mitä siellä kannattaa syödä, juoda ja tehdä tänä keväänä?

Kotimaisen kaupunkilomailijan unelmakohde on Tampere, ja kolmannes suomalaisista voisi ajatella asuvansa siellä. Mutta minne himoitussa kaupungissa kannattaa suunnata tänä keväänä? Tamperelaiset kertovat.

Mikä on Suomen himoituin kaupunkilomakohde? Tällä viikolla julkaistun tutkimuksen mukaan vastaus löytyy Pirkanmaalta.

Tampere vei ykköspaikan Taloustutkimuksen listauksessa, johon kysyttiin suomalaisilta arvostetuimpia matkailukaupunkeja.

Tampere on pitänyt pitkään ykkössijaa myös saman laitoksen vetovoimatutkimuksessa. Sen mukaan kolmannes suomalaisista voisi ajatella muuttavansa Tampereelle.

Minne matkailijan kannattaa himotussa kaupungissa tänä keväänä suunnata? HS kysyi asiaa eri alojen ammattilaisilta.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Kulttuuria tehdasalueella

Taiteen ystävän kannattaa suunnata Finlaysonin vanhalle tehdasalueelle.

”Tammerkosken länsipuolella on puolenkymmentä kelpo galleriaa, josta Himmelblaussa on säännöllisesti parhaat taiteet”, vinkkaa Aamulehden kulttuuritoimittaja Antti Lähde.

Jos haluaa kokea monta museota, oikea paikka on Vapriikki, sekin Tammerkosken rannalla.


”Museokorttihan on 2010-luvun tärkein innovaatio. Vapriikissa on toista tusinaa näyttelyä, joista esimerkiksi Pelimuseo, Mediamuseo Rupriikki ja hieman yllättäen Kivimuseo ovat maailmanluokkaa”, Lähde kehuu.

Hän veisi vieraspaikkakuntalaisen myös Sara Hildénin taidemuseoon Särkänniemen kylkeen.

”Museo, jossa kannattaa vierailla niin pitkään kuin se on vielä mahdollista. Nyt näytillä on Jarmo Mäkilää, eikä yleensä juuri mitään kehnompaa. Jylhän betonirakennuksen suunnitelleen Pekka Ilveskosken kynästä on myös vieressä kököttävä Näsinneula, joka tunnetaan muun muassa korkeudestaan.”

Pispalassa alakulttuuria ja maisemia

Tampereen länsipuolella sijaitseva Pispala tunnetaan paitsi puutaloistaan myös elävästä musiikista.

”Vastavirtaklubi on vaihtoehtomusan ja punkin pyhättö”, vinkkaa muusikko ja Tullikamarin ohjelmapäällikkö Janne Laurila. ”Terassilta kauniit näkymät Näsijärven yli ja omaehtoista tarjontaa lähes päivittäin.”

Myös kulttuuritoimittaja Lähde veisi vieraansa Vastavirtaklubille ja kävelylle maisemiin, joista on ammennettu suomalaiseen kirjallisuuteenkin. ”Ala-Pispalan sokkeloisten kujien soundtrackiksi suosittelen Yle Arkiston Lauri Viita -dokumentteja.”

Kokki, yrittäjä ja ruokakirjailija Santeri Vuosara kehottaa suuntaamaan brunssille Cafe Pispalaan.

”Pispalan harju on kauneinta ja aidointa Tamperetta, ja sen Pyhäjärven puoleiselta rinteeltä löytyy sympaattinen pikku ravintola. Vanhan talon kivijalasta löytyvän ravintolan ruokalista vaihtuu viikoittain ja tarjoilee yksinkertaisen herkullista soulfoodia. Viikonloppuisin tarjoiltava brunssi on myös kaupungin parhaita.”

Kauppahalliin ja sitten kansankuppilaan


Kulinarismin keskipiste löytyy Kauppahallista, sanoo Vuosara.

”Tarjontaa on kotiruoasta sushiin ja burgereista ranskalaiseen bistroruokaan. Herkkusuun kannattaa ehdottomasti muistaa myös kalatiski, juustokauppa sekä useat leipomot ja kahvilat.”

Pitkälle illalliselle hän suuntaisi fine dine -ruuastaan tiedettyyn C:hen tai Huberiin. Jälkimmäistä Vuosara suosittelee erityisesti lihansyöjille. ”Tarjolla on hyvää kotimaista lihaa, usein erikoiseriä ja -leikkuita, jotka grillataan hiilloksella ja tarjoillaan pöytään seurueen jaettavaksi.”


Tampere-seuran toiminnanjohtaja Heidi Martikainen suosittelee nälkäisille Tammelan toria. Sieltä saa paitsi mustaa makkaraa myös silakoita.

”Paistetut silakat Veijon Kokkitykissä. Sisustus on ruma, mutta kala on aivan loistavaa. Minua ärsyttää nykyään ravintoloissa se loputon selostus ruuista. Siksi veisin vieraan Kokkitykkiin, siellä ei ole varmasti kukaan selittämässä, miltä puolen järveä kala on nostettu.”

Kulttuuritoimittaja Lähde suuntaisi iltasaikaan Sohon kaljahanojen ja englantilaisen jalkapallon ääreen.


”Karu meininki kohtaa aidon sydämellisyyden. Arvostan myös nollatoleranssia haalarien ja – ennen kaikkea – rasistisen öyhöttämisen suhteen.”

Toinen suosittu gastropub on Tuulensuu Hämeenpuiston tuntumassa. ”Simppeliä, herkullista pubiruokaa ja -tunnelmaa. Juomavalikoima on myös vertaansa vailla, paljolti omaa tuontia. Samojen omistajien Nordic-panimon oluita löytyy hanasta, ja ne ovat maistamisen arvoisia”, sanoo Santeri Vuosara.

Janne Laurila taas veisi iltavieraan irlantilaisbaari O'Connell’siin lähelle rautatieasemaa.

”Viihtyisä ja pitkäikäinen kuppila, jossa on oikeanlaista ajan patinaa. Viikoittain hyviä keikkoja.”

Näsijärven rannoille

Tanssiteatteri MD:n toiminnanjohtajan Anniina Kumpuniemen mielestä kiinnostavimmat ulkoilmakohteet löytyvät keskustan ulkopuolelta. Hän kehottaa vuokraamaan polkupyörän ja suuntaamaan Lielahteen, Hiedanrannan tulevalle asuinalueelle.

Neljän kilometrin päähän keskustasta suunnitellaan asuntoja jopa 25 000 asukkaalle, mutta nyt Hiedanrannan ovat vallanneet vielä hetkeksi kulttuuritoimijat.

”Festareita, undergroundia ja koko perheen tapahtumia tehdas- ja kartanomiljöössä. Upeat Näsijärvi-näkymät”, Kumpuniemi luettelee.


Toiseksi pyöräilykohteeksi tanssija-koreografi ehdottaa Rauhaniemen kansankylpylää, joka on valmistunut 1920-luvulla.

”Visuaalinen elämys, aito tunnelma. Metsäpolut. Mattojen pesu. Uimaranta. Avanto. Kokonaisvaltaisen puhdistava kokemus.”

Näitäkin suositeltiin

Pääkirjasto Metso

”Tampereen pääkirjasto näyttää metsäkanalta, mutta onneksi vain ilmasta käsin. Normaaliperspektiivistä se näyttää orgaanisen arkkitehtuurin mestariteokselta. Metso on mahtava paikka, jossa pärjää myös ilman kirjastokorttia. Kiinnostavia ilmaistapahtumia järjestää etenkin maan paras musiikkiosasto.”

Kulttuuritoimittaja Antti Lähde

Elokuvateatteri Niagara ja ravintola 931, Kehräsaari

”Niagara esittää melkein pelkästään hyviä ensi-iltaelokuvia, minkä lisäksi teatterissa järjestetään monia elokuvafestivaaleja ja muita teematapahtumia, kuten ensi viikonlopun kauhufestivaali Cinemadrome. Kyljessä oleva 931-baari on lautapelaajien, musavisailijoiden ja muuten vain kivojen ihmisten suosiossa.”

Antti Lähde

”931 on kiehtova baari ja ruokapaikka elokuvateatterin yhteydessä. Aina vaihtuva taidenäyttely ja kaupungin omaperäisimmät DJ-klubit, kuten esimerkiksi Masentavan musiikin ilta.”

Tullikamarin ohjelmapäällikkö, muusikko Janne Laurila

Pyynikki

”Jos olisi kesä, veisin vieraani junalta heti uimaan Pynsän rantaan eli Pyynikille kävellen Pyynikinharjun kautta.”

Tampere-seuran toiminnanjohtaja Heidi Martikainen

Tanssiteatteri MD ja Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali

”Monipuolisia, ajatuksia herättäviä ja sykähdyttäviä nykytanssiesityksiä vanhan elokuvateatteri Hällän nostalgiaa huokuvissa puitteissa.”

Tanssiteatteri MD:n toiminnanjohtaja Anniina Kumpuniemi

Esitystila Liikelaituri

”Monimuotoisia tanssiesityksiä eri tekijöiltä. Liikelaiturin klubi ja muita happeningeja. Tanssin vapaan kentän keskittymä.”

Anniina KumpuniemiNäsinpuisto-Palatsinsilta

”Vilvoittava oleskelukeidas Näsilinnan ympärillä kutsuu kesäpiknikille. Naapurissa on Tallipiha, Tiitiäisen satupuisto, Taidekeskus Mältinranta, Wilhelm von Nottbeckin puisto sekä kastautumispaikka. Palatsinsillalta upeat näkymät Tammerkosken yläjuoksulle.”

Anniina Kumpuniemi

Tullin alue, klubi ja teatteri Telakka


”Kiinnostavaa, puhuttelevaa ja ajankohtaista nykyteatteria. Omia tuotantoja ja vierailuja. Vanhan tiilimakasiinin tunnelmalliset puitteet. Alakerrassa ravintola, jossa paljon tapahtumia, intiimi keikkapaikka. Hyvä terassi. Naisten turvesauna.”

Anniina Kumpuniemi

”Sattuneesta syystä vedän hieman kotiin päin, mutta onhan Tullikamarin aukiolla erittäin monipuolinen ja hykerryttävä tarjonta. Samaan syssyyn löytyy myös laadukkaat ruuat ja esimerkiksi Vuoden teatteri 2016 eli Teatteri Telakka. Illan päätteeksi voi yöpyä vaikka vuoden hostelliksi valitussa Dream Hostelissa.”

Janne Laurila

Yökerho Doris

”Konstailematonta menoa jo yli 30 vuotta. Suomirock-yökerho on muuttunut vuosien saatossa riehakkaan pidäkkeettömäksi bailumestaksi, jossa on aika ajoin hyviä keikkoja.”

Janne Laurila
HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Matkailu
 • Tampere
 • vapaa-aika
 • Sanoma Pro
Sisällysluettelo
 1. Pääuutiset
  1. Kuntavaali­ehdokkaiden rikostaustat liittyvät useimmiten väkivaltaan – katso hakukoneella ehdokkaiden saamat syytteet puolueittain
  2. Uutista kirjoittaessaan he eivät tienneet, että ruumislakanoiden alla ovat heidän kollegansa – Paikallislehden toimittajat kertovat Imatran kolmoissurmayöstä
  3. Salossa on tuhansia työttömiä, 140 kilometrin päässä Uudessa­kaupungissa työvoimapula – HS otti selvää, miksi työ ei löydä tekijäänsä
  4. Pasilaan avautui maanantaina väliaikainen asema raiteiden päälle – 27-vuotias asemarakennus puretaan kesällä uuden tieltä
 2. Pääkirjoitus
  1. Päättäjille on tarjolla myös tietoa
  2. YK:n lippu ei enää takaa turvallisuutta – Ruotsalaisen Zaida Catalánin elämä päättyi Kongossa
  3. Venezuelassa nähtiin maailman surkein vallankaappaus
  4. Pitkään töissä olemisen pelätään syrjäyttävän miesjohtajia kotitöistä
  5. Otteet Valko-Venäjällä ja Venäjällä voivat koventua
  6. Trumpin ja Putinin kokous Suomessa sisältäisi riskin
 3. Kotimaa
  1. EK:n Jyri Häkämies joutui selittelemään esimiehensä puheita liian korkeista palkoista – ”Kukaan ei ole esittänyt palkkojen alentamista”
  2. Hallituspuolueet yrittävät nyt kiireesti korjata valinnanvapauden viat – HS listaa pahimmat ongelmat
  3. Tampere on suomalaisten himoituin matkakohde – mutta mitä siellä kannattaa syödä, juoda ja tehdä tänä keväänä?
  4. 15-vuotiaan murha ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö vankilomalla – tällainen on Somaliaan karkotetun ”erittäin vaarallisen” Abdiqadir Osman Husseinin rikostausta
  5. Pänttää enintään kahdeksan tuntia, tuijota sisällysluetteloita ja rauhoitu – näin pääsykokeisiin kannattaa valmistautua
  6. Raportti osoittaa ”pohjoismaisen, humalahakuisen juomisen” todeksi – juomme vain 50 päivänä vuodessa, mutta riskirajoilla juovia on eniten Euroopasta
  7. Presidentti Niinistö: Huipputapaaminen on ajallisesti kaukana
  8. Erikoistutkija tunkeutui ministeriautoon – politiikan tunnetun kommentaattorin arki on silkkaa tilannekomediaa
  9. Eduskunta hylkäsi kansalaisaloitteen nollatuntisopimuksien kieltämisestä – nollatyösopimuksiin haetaan muuta ratkaisua
  10. Mies löytyi kuolleena kerrostalon rappukäytävästä Kotkassa
  11. Tiistaina Lahdessa tehdystä murhasta epäilty mies vangittu
  12. Isä sai syytteet Pattijoen rivitalopalosta – kaksi lasta kuoli turmassa
  13. HS:n perjantain lehden jakelussa oli ongelmia – näköislehti luettavissa maksutta
  14. Rkp menee yksin esittelemään työllisyysideoitaan
 4. Kaupunki
  1. Enemmistö helsinkiläisistä säilyttäisi Malmin lentokentän ilmailukäytössä
  2. Autokorjaamoilla rikottiin surutta ympäristömääräyksiä – vain yksi selvisi yllätysiskusta puhtain paperein
  3. Tukiopetusta ei annettu, rahat menivät opettajien joululahjaksi – opetustoimen johtajan mukaan Lauttasaaren rehtori teki virheen
  4. Helsinki kilpailutti: paljon kysytyistä psykoterapeuteista neljännes rajattiin pois
  5. Taksinkuljettajien protesti jumiutti Helsingin keskustan, paikalla myös vastamielenosoittajia – ”Kartellit kuuluvat Neuvostoliittoon”
  6. Mechelininkadun radiotaloon kaavaillaan asuntoja
  7. Finnairin kone joutui palaamaan kentälle pian nousun jälkeen Helsinki-Vantaalla
  8. Takatalvi yllätti sittenkin – viiden tonnin painoinen lakaisukone luisteli kyljelleen Kalliossa
 5. Ulkomaat
  1. Vuonna 1991 syntynyt presidenttiehdokas lupaa äänestäjille suomalaisia hirviä – HS:n reportaasi länttä lähentyvästä Serbiasta
  2. Ex-avustaja Flynn suostuu todistamaan Trumpin Venäjä-yhteyksistä, jos saa syytesuojan
  3. Onko Ivanka Trump Troijan hevonen Valkoisessa talossa? Demokraatit haukkuvat presidentin tytärtä, mutta hänestä saattaa olla hyötyä
  4. Uhkana jopa kauppasota – Trump: Tapaamisesta Kiinan johtajan kanssa tulee vaikea
  5. Rahaa tiskiin, kuuluivat Yhdysvaltain ulkoministerin Rex Tillersonin terveiset Nato-kokouksessa – Saksa panee vastaan
  6. Naton uskottavuus horjuu
  7. EU-maat haluavat ensin ”riittävää edistystä” Britannian eroprosessissa, sitten vasta puhua tulevaisuuden suhteesta – päinvastoin kuin Britannian pääministeri May toivoi
  8. Liettuan vuosikymmeniä kadoksissa ollut itsenäisyysjulistus löytyi saksalaisarkistosta
  9. Martin Schulz on Saksan Bernie Sanders
  10. Venezuelan perustuslaillinen kriisi syvenee – YK:n ihmisoikeusvaltuutettu tuomitsi korkeimman oikeuden toimet, sosialistipuolueenkin rivit rakoilevat
  11. Donald Trump sovittelee 23 miljoonalla eurolla Trump-yliopistoa vastaan nostetun ryhmäkanteen – kalliita seminaareja kaupiteltiin ”sijoitussalaisuuksien” oppimisella
  12. Israel hyväksyi uuden siirtokunnan rakentamisen ensi kertaa 25 vuoteen – päätös raivostutti palestiinalaiset
  13. Ruotsi myöntää lisää rahaa kyber­turvallisuuteen – pääministeri epäilee, että ”ulkovallat” yrittävät vaikuttaa maan vaalitulokseen
  14. Poliisi on ottanut kiinni yli sata epäiltyä pedofiilia Espanjassa viime aikoina – joukossa niin opiskelijoita kuin juristikin
 6. Talous
  1. Lesken yllätysomaisuus hupeni Nordean neuvoista – Professori pankkien sijoitusohjeista: ”Vanhojen osakkeiden myyminen hyvin harvoin järkevää”
  2. Stora Ensoa ja UPM Kymmenettä huijanneille johtajille pitkät vankeus­rangaistukset
  3. Palkkamaltti Ruotsin tapaan: 6,5 prosentin korotus kolmessa vuodessa
  4. Suuri sveitsiläispankki Credit Suisse verorikostutkinnan kohteena useissa maissa
  5. Digialle 40 000 euron kurinpitomaksu pörssin sääntöjen rikkomisesta
  6. Suomen tavaravienti kasvoi tammikuussa 28 prosenttia, Nordean ekonomisti näkee viennissä lupaavaa kasvua
 7. Urheilu
  1. Kaisa Mäkäräinen kukisti Krista Pärmäkosken ja paljasti tuoreena Suomen mestarina koko kauden vaivanneen ongelman
  2. Kaisa Mäkäräisellä mukana kotikenttäetuja
  3. Lari Lehtonen vei SM-ladulla erikoistarjouksessa olleen mestaruuden: ”Tulos ei vastannut tuntemuksia”
  4. Kontinen liki Bryanin veljesten alkutahdeissa
  5. Mika Partanen kauhoi IFK:n välieriin – runkosarjan kakkonen TPS kesälomalle: ”Onneksi tämä on ohi”
  6. IFK kasvoi vauhdilla tiiviiksi
  7. Mieletön kiekkotrilleri Tampereella – Tapparan Blake Parlett ratkaisi vasta kolmannessa jatkoerässä
  8. Tulokkaat Turunen ja Larmi HPK:n hahmot – Kerho voittoon JYPistä
  9. Petra Ollille painin alle 23-vuotiaiden EM-kultaa ylivoimaisin pistein
  10. Mila Kajas-Virtanen pysyy työssään viileänä, mutta kotikatsomossa kyyneleet voivat yllättää: ”Elän niin tunteella”
  11. Venäläisillä dramaattinen ilta vapaatanssissa – Medvedeva luisteli kahdet ME-pisteet, Pogorilja romahti jäälle
  12. Japanilaiset valloittivat areenan
  13. Jäätanssijat Törn ja Partanen karsiutuivat jatkosta – tuomarien pisteet olivat pettymys
  14. Kokenut SPV otti ensimmäisen finaalikiinnityksen ja ryösti kotiedun EräViikingeiltä salibandyssa
  15. Mika Anttoselta toinen miljoona euroa jääkiekkojunioreille: ”Tuen tarve on valtava”
  16. Ronaldon hämmentävän näköispatsaan tehnyt kuvanveistäjä sanoo pelaajan pitäneen patsaasta ryppyjä lukuun ottamatta – ”edes Jeesus ei miellyttänyt kaikkia”
  17. Superonnellinen Lotta Lepistö aloitti kauden kahdella voitolla: ”Nyt voin tavoitella omaa parastani”
  18. Wenger luottaa maalitykkinsä jatkavan Arsenalissa
  19. Vermon Toto 76 -vihjeet
  20. Perjantain tulospörssissä muun muassa hiihtoa, jääkiekkoa ja keskeisimpiä rahapelejä
 8. Kulttuuri
  1. Siperiaan on syntynyt oma elokuvabisnes Sahawood – HS tutustui paikallisen zombielokuvan kuvauksiin
  2. Luettuani 1 872 kirjaa löysin sen, joka poikkeaa kaikista muista – isotätini tarinan Suomen naisista, perheistä ja pakkohoidosta
  3. Viikonlopun näyttelyvinkit: Millainen on vihreä tuoksu? Sitä voi haistaa tänä viikonloppuna Galleria Lapinlahdessa
  4. Kiasman Ars17-näyttely vie kiertomatkalle kyberavaruuteen – Olo on kuin tietokoneen sisällä
  5. Donald Trump viettelee Juha Itkosen rakasta Amerikkaa kolmiodraamaksi kääntyvässä matkakirjassa
  6. Näin monta mutkaa, silmukkaa ja sivukierrettä Ruotsin Nobel-akatemia oli valmis kulkemaan antaakseen Bob Dylanille palkintonsa
  7. Maggie Smith loistaa kassialmana The Lady in the Van -elokuvassa
  8. Uutuuselokuvassa nähdään kaikkien aikojen tekstailukohtaus – Kristen Stewartin sormet liikkuvat ”satasen tuntivauhtia”
  9. Halun viemää -esitys tuo lavalle naisen halun typistettynä
  10. Körttilegenda Paavo Ruotsalainen tekee paluun näyttämölle uutuusoopperana
  11. Night Visions -festivaalilla dokumentti Psykon suihkukohtauksesta, retrotoimintaa ja taidekauhua
  12. Espoon kansanmusiikkifestivaali levittäytyy tänä vuonna aina Nuuksion metsiin asti, jossa soivat inkeriläiset paimensävelet
  13. Totuudenjälkeisestä ajasta tehdään selkoa – Helsingin Sanomain Säätiöltä yli puoli miljoonaa euroa tutkimukseen
  14. 13-vuotias Poorna oli väärästä kastista, köyhä ja tyttö, mutta valloitti silti Mount Everestin – nyt hänen tarinansa saa ensi-illan Bollywoodissa
  15. Lepakkotytölle oma elokuva – ohjaajana Joss Whedon
  16. Camilla Nylund laulaa Jonas Kaufmannin kanssa Tristania ja Isoldea Bostonissa
  17. Ihmeelliset perhoset lentelevät Lontoossa
 9. Mielipide
  1. Suomen tie vie yhä kauemmas pohjoismaisesta mallista
  2. Terveysasemani harjoittelee sotea varten – en päässyt lääkärin vastaanotolle
  3. Huonosta palvelusta on vaikea päästä eroon
  4. Hyväksi äänestäjäksi tuleminen vaatii melko paljon
  5. Taiteen tukipäätöksissä tulisi korostaa laatua
  6. Kallion kirjaston takana ei pitäisi juopotella
  7. Ruotsissa purettiin valtionmonopoli
  8. Koulukuri tarkoittaa järjestystä
  9. Onnistumiseen ei tarvita laudatureja
  10. Opinnoissa on tehtävä oikeita valintoja
 10. Tänään
  1. Suomalaisarkkitehti peräänkuuluttaa ekologista ja vastuullista rakentamista: ”Jos estetiikka nostetaan esille ilman muita arvoja, lopputulos kestää huonosti aikaa”
  2. Lea Puumala 1951–2017
  3. Raimo Sakari Wallin 1933–2017
  4. Tallbergit purjehtivat Euroopan mestaruuteen
  5. Menoja lauantaina 1. huhtikuuta
  6. Esihistoriallisen ajan elämää
  7. Satuseikkailu Roihuvuoressa
 11. Radio ja TV
  1. Kuusi tuntia luonnon ihmeitä – Planeettamme maa -sarja jatkuu
  2. Kengänkiillottaja auttaa pakolaispoikaa
  3. Lauantain elokuvia
 12. Lauantai
  1. Menestyvän pelifirman johtaja kielsi pitkät työpäivät ja tekee itse töitä vain rahan takia – ”Jonkun pitää sanoa, että nyt riittää”
  2. Neljän pokaalin jälkeen kädessä oli grogilasi – Juha Kankkunen oli vähällä juoda elämänsä, mutta sitten tapahtui jotain
  3. Miniloma Milanossa – kuusi nähtävyyttä, joihin kannattaa tutustua pitkässä viikonlopussa
  4. Matkatavaroista voi tulla tuntuva lisälasku, jos lennolle lähtee halvimmalla lipulla – HS vertaili 18 lentoyhtiön hintoja ja käsimatkatavaroiden määrää
  5. Tänä vuonna 150 vuotta täyttävä Kanada on Lonely Planetin suosikkikohde – suomalaisyritys aloittaa risteilymatkat Suurille järville
  6. HS koeajoi: BMW:n uusi 5-sarja haastaa Mercedeksen ja Volvon premium-mallit – miten se onnistuu?
  7. Katso, mitä Facebook ja Google sinusta tietävät – Omien tietojen luovuttamisessa ei kannata olla välinpitämätön
  8. BMW julkistaa parin vuoden sisällä 40 uutta automallia – ”Muutos, jollaista ei ole ennen nähty”
  9. Tappouhkauksia ja tahallisia kolarointeja – Autopaparazzi kertoo, millaista on autojen salakuvaajan arki
 13. Kuukausiliite
  1. Šakkimestari pelaa nyt vaikeinta otteluaan, sillä vastassa on Vladimir Putin – Saska Saarikoski tapasi Kasparovin New Yorkissa
  2. Lue HS:n koko Garri Kasparov -haastattelu: šakkimestari kertoo elämästään ja Putinin Venäjästä
  3. Kekkosen vastustajia kutsuttiin 1970-luvulla äärioikeistolaisiksi ja fasisteiksi – yksi heistä elää yhä ja kertoo nyt, millainen oli neuvostoajan Suomi
  4. Anne-nukkea on käytetty hengenpelastuksen opettamisessa jo yli 50 vuotta – mutta onko Annella Seine-jokeen hukkuneen nuoren naisen kasvot?
  5. Suomi täyttää sata vuotta – Kuukausiliite julkaisee muotokuvat sadan vuoden suomalaisista
  6. Koulutyttö Eveliina Lappalainen surmattiin Imatralla 16 vuotta sitten – nyt hänen isosiskonsa auttaa muita, jotka ovat menettäneet henkirikoksessa läheisensä
  7. Marco Bjurströmin äiti oli alkoholisti, ja Marco joutui pienenä hoitamaan pikkuveljensä Janekin hammaspesut ja nukkumaanmenot
  8. Uninen karhu joutuu koirien komenneltavaksi ja ruokapöytään tuodaan hevosen vatsalaukkua – Näin Siperiassa juhlistetaan kevättä
  9. Tv-kuuluttaja terapoi nyt kahden kesken
  10. Mysi Lahtisen kotona Suomenlinnassa virpovitsoilla on tehtävä
  11. Mysin keittiössä: Lampaanviulu isoäidin tapaan
  12. Mysin keittiössä: Sillihyydyke
  13. Mysin keittiössä: Hunajavoissa paistettu sikurisalaatti
  14. Mysin keittiössä: Punajuurinyytit salviavoisulalla
  15. Kastike lampaanviululle
  16. Mysin keittiössä: Suklaavaahto
  17. Koilakieli on Tuomen tuulin vahemmittokieli – lue juttu, katso video ja opettele puhumaan koirakieltä oikeaoppisesti
  18. Suomen ensimmäisen aids-potilaan diagnoosi oli kaikille täydellinen yllätys – miehen nimi ei koskaan vuotanut julkisuuteen
  19. Juha Sipilää ja Petteri Orpoa hoiti kotiapulainen, Antti Rinnettä ja Ville Niinistöä äiti mutta Li Andersson oli päiväkodissa – perhevapaauudistuksia suunnittelevat puoluejohtajat kertovat, kuinka heitä hoidettiin alle 3-vuotiaina
  20. Pakinoitsija Kuukautisen Aamusydämellä-ohjelmassa keskustellaan kuoleman kohtaamisesta
 14. Sarjakuvat
  1. Fingerpori
  2. Viivi ja Wagner
  3. Wumo
  4. Lassi ja Leevi
  5. Harald Hirmuinen

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Patjasta löytyi jopa 20 miljoonaa: Pyramidihuijauksen rahanpesusta epäilty tunnusti viimein torstaina

  2. 2

   Onko se hyvä, jos syysloman jälkeen ash? Testaa, ymmärrätkö, mitä lapsesi sinulle sanovat (ja mitä he sinusta ihan oikeasti ajattelevat)

  3. 3

   Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

   Tilaajille
  4. 4

   Pam selvittää tamperelaisessa ruokakaupassa ilmennyttä seksuaalista häirintää – ”Työntekijät kokevat pelkoa ja työn tekeminen on pahimmillaan muuttunut mahdottomaksi”

  5. 5

   20 vuotta sitten aamuyöllä tanskalainen vankikarkuri Steen Christensen saapui hotelli Palaceen ja nosti aseen kohti yöportieeri Mikko Tähtisen kasvoja – 30 minuuttia myöhemmin kaksi poliisia makasi teloitettuna kadulla

   Tilaajille
  6. 6

   Liukas keli aiheutti suuren ketjukolarin valtatie 3:lla Lempäälässä – moottoritie jäässä, kaksi loukkaantui

  7. 7

   Quentin Tarantino tiesi Harvey Weinsteinin ahdistelevan naisia: ”Olisinpa toiminut vastuullisemmin”

  8. 8

   Helsinkiläinen Fatim Diarra suunnittelee arkensa minuutilleen: ”Merkitsen kalenteriin välillä röökitauotkin” – Näistä sovelluksista voi olla apua työtehon parantamisessa

  9. 9

   Lauri Markkanen avasi NBA-uransa kuin tähti – löi Chicago Bullsin aloitus­viisikossa pöytään kaikkien aikojen suomalaislukemat: ”Käytin mahdollisuuteni”

  10. 10

   Hyytävä sää vyöryy nyt etelään asti: luvassa jopa päiväpakkasia ja räntää – ”Talvirenkaat alle”, suosittelee Liikenneturva

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Poppari Antti Tuisku on vaiennut vuosia seksuaalisuudestaan ja kertoo nyt, miksi – ”Sie oot hirveen haavoittuva, jos avaat koko sielusi kaikille”

   Tilaajille
  2. 2

   Hyytävä sää vyöryy nyt etelään asti: luvassa jopa päiväpakkasia ja räntää – ”Talvirenkaat alle”, suosittelee Liikenneturva

  3. 3

   Laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa itseensä kohdistuneista häirintäsyytöksistä, mutta kiertää keskustelun seksuaalisesta häirinnästä – Tästä on kyse

  4. 4

   ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

  5. 5

   Miten terve, koulutettu ja menestyvä nainen voi uupua jopa ennen kuin täyttää 30?

  6. 6

   Tapasi vastata puhelimeen saa ihmiset kuvittelemaan sinusta monta asiaa – tutkijat analysoivat tarkasti, millainen tervehdys kuulostaa luotettavalta

  7. 7

   Länsimetron koeajo tyssäsi tällä kertaa vaihdevikaan Otaniemessä – Metrojohtaja: ”Kriittisiä vikoja on korjattavana 150–200”

  8. 8

   Patjasta löytyi jopa 20 miljoonaa: Pyramidihuijauksen rahanpesusta epäilty tunnusti viimein torstaina

  9. 9

   Uutuuskirja paljastaa: muu Yö-yhtye kiusasi ylivoimaista Jussi Hakulista sadistisesti – Olli Lindholm: ”Kateuttahan se oli, alemmuudentuntoa”

  10. 10

   ”Jätä avaimet tuohon. Kiitos ja hei” – Työpsykologi Hanna Poskiparta sai nuorena yllätyspotkut unelmatyöstään, mutta oppi samalla paljon olennaista työyhteisöstä

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Ossi Nyman ei tee töitä ja sanoo, että työvoimatoimisto on ihmisoikeusloukkaus – näin ”ideologisesti työtön” taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet

   Tilaajille
  2. 2

   ”Äiti soittaa”, vilkutti puhelin kuolleen pojan vieressä – oppilas Niina Sassi, poliisi Timo Leppälä ja muut Jokelan koulusurman kokeneet kertovat nyt, millaiset jäljet tragedia jätti

   Tilaajille
  3. 3

   Sairaanhoitaja Paula Vuotila, 61, eli 30 vuotta ”koulutetun eliittielämää” – sitten hän ajautui asumaan rappukäytävissä

  4. 4

   ”Kaikki alalla olevat tietävät sen ringin” – Suomen elokuva-alalta kerätyssä kymmenien ahdistelukertomusten aineistossa muutama nimi toistuu

  5. 5

   ”Ota poikasi kainaloon” – Jos haluat kasvattaa pojan, joka ei ahdistele, yksi keino on lastenpsykiatri Jari Sinkkosen mukaan ylitse muiden

  6. 6

   Aleksis Salusjärvi oli lukiossa, kun nainen kavahti häntä ensi kerran bussipysäkillä – #MeToo-kampanja herätti miehet kertomaan, miltä tuntuu, kun nainen pelkää

  7. 7

   Kirjailija kertoi olevansa ”ideologisesti” työtön ja kikkailevansa tukia – TE-toimisto katkaisee tuet ja aloittaa poikkeuksellisen selvityksen

  8. 8

   Kuura Maula ei kutsu lastaan pojaksi, Maisa Leppänen antoi poikansa pukeutua mekkoon – Näin toimii vanhempi, joka haluaa kasvattaa lapsensa feministisesti

   Tilaajille
  9. 9

   Rikollisjengi kaappasi ruokakaupan Malmössä ja ryhtyi pyörittämään sitä itse – ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”

  10. 10

   Seuraan lyöttäytynyt kaksikko repi suomalaiselta hopeakorun Firenzessä – mies hermostui ja taltutti ryöstäjät pystypainin jälkeen: ”Poliisi sanoi, että aika harvoin käy näin”

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Facebookin Messenger haluaa, että tunnemme itsemme hylätyiksi – Tämän takia nähtyyn viestiin vastaamatta jättäminen satuttaa
  3. Obama moukaroi Trumpia mainitsematta hänen nimeään – ”Ei pitäisi käyttää kansakuntamme historian kipupisteitä poliittisten pisteiden keräämiseen”
  4. Mikä on tiettävästi maailman nopein kala? – Tämä ja muita kysymyksiä tänään Uutisgurussa
  5. Pekka Rinne täyttä betonia - nousi nollapelitilaston kärkeen
  6. Osaatko laittaa Vekkulan huoneet oikeaan järjestykseen? – Linnanmäen legendaarisen laitteen viimeinen viikonloppu alkaa, vielä ehtii
  7. 20 vuotta sitten aamuyöllä tanskalainen vankikarkuri Steen Christensen saapui hotelli Palaceen ja nosti aseen kohti yöportieeri Mikko Tähtisen kasvoja – 30 minuuttia myöhemmin kaksi poliisia makasi teloitettuna kadulla Tilaajille
  8. Testasimme maailman suosituimman Playstation-pelin VR-version, jossa tulee oikeasti paha olo – Gran Turismo hämärtää toden ja pelin rajaa
  9. Pam selvittää tamperelaisessa ruokakaupassa ilmennyttä seksuaalista häirintää – ”Työntekijät kokevat pelkoa ja työn tekeminen on pahimmillaan muuttunut mahdottomaksi”
  10. Liukas keli aiheutti suuren ketjukolarin valtatie 3:lla Lempäälässä – moottoritie jäässä, kaksi loukkaantui
  11. Lauri Markkanen avasi NBA-uransa kuin tähti – löi Chicago Bullsin aloitus­viisikossa pöytään kaikkien aikojen suomalaislukemat: ”Käytin mahdollisuuteni”
  12. Näytä lisää