”Suomessa minulla oli ensi kertaa elämässäni hauskaa” – Kiinalaiset ovat maahanmuuttajien mallijoukko, joka opiskelee, työllistyy ja perustaa yrityksiä - Päivän lehti 2.2.2019 | HS.fi

”Suomessa minulla oli ensi kertaa elämässäni hauskaa” – Kiinalaiset ovat maahanmuuttajien mallijoukko, joka opiskelee, työllistyy ja perustaa yrityksiä

Suomessa on nopeasti kasvava ulkomaalaisryhmä, joka opiskelee, perustaa yrityksiä ja tekee ahkerasti työtä, eli elää niin kuin kunnon suomalaisten kuuluukin.

Yrittäjä Juni Yao on kotoisin Changzhousta ja tuli Suomeen vaihto-opiskelijaksi vuonna 2005. Yao kuvattiin hänen johtamassaan hostellissa Vallilassa.


2.2.2019 2:00 | Päivitetty 2.2.2019 8:46

Kuuntele juttu podcastina:

Kun Juni Yao kävi lukiota Kiinassa, hänellä oli unelma: saisipa joskus nukkua pitkään.

Yao nukkui vain neljä tuntia yössä. Kaiken muun ajan hän opiskeli.

Yao asui viiden miljoonan asukkaan Changzhoun kaupungissa. Lukiossa oli 3000 oppilasta, jotka kävivät armotonta kisaa siitä, kuka pääsisi yliopistoon. Opettajat käyttivät motivointikeinona julkista häpäisemistä. Opiskelijoiden arvosanat nostettiin seinälle kaikkien arvosteltaviksi. Huonojen oppilaiden vanhemmat kutsuttiin koululle puhutteluun. Miksi tyttärenne on niin tyhmä?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?