Kapellimestarin perunapannu - Päivän lehti 2.2.2019 | HS.fi

Kapellimestarin perunapannu

Segerstam tarjoilee annoksen raa’an sipulin ja runsaan mädin kera.­

31.1.2019 14:49 | Päivitetty 31.1.2019 14:49
  • 2 suurta perunaa

  • voita

  • 150 g mätiä tai merileväkaviaaria

  • 1 pieni sipuli

  • (ranskankermaa)

Pese ja suikaloi perunat ohuiksi tikuiksi, julienne. Silppua pienehkö sipuli. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lohkaise sille voita niin, että sen sulaessa pohja peittyy siitä reilusti. Laita perunasuikaleet pannulle, paista kuumalla kunnes suikaleet ovat rapeita ja ruskeita. Painele niitä lätyksi.

Kumoa perunat lautaselle.

Jos annos nautitaan Segestamin tapaan, siihen tulee kerros raakaa sipulia silppuna ja sitten runsaasti mätiä. Merileväkaviaari sopii aivan yhtä hyvin.

Miedompiin makuihin tottuneet voivat laittaa perunoiden päälle ensin ranskankermaa, ja ripotella sipulia vain vähän.

Resepti: Leif Segerstam

Luitko jo nämä?