Segerstamin liekkikakku - Päivän lehti 2.2.2019 | HS.fi

Segerstamin liekkikakku

Liekkikakku on valmis, kun reunat ovat mustuneet. Maalla, kodeissaan Antskogissa ja Suonenjoella, Segerstam paistaa sen puu-uunissa.­

2.2.2019 2:00 | Päivitetty 2.2.2019 2:00
  • 2–3 snapsilasillista vettä

  • vehnäjauhoa niin paljon, että saat siitä veden kanssa kiinteän taikinab

  • öljyä

  • ripaus suolaa

  • purkki ranskankermaa (125–200 g)

  • 1,5 pakettia pekonia (á 170 g)

  • 1/2 purjo

Sekoita jauhot ja vesi, vaivaa taikinaksi. Kauli tai venyttele ja taputtele taikina jauhotetulla pöydällä lätyksi. Siirrä se hyvin öljytylle uunipellille ja taputtele litteäksi. Leivinpaperia ei siis tarvita.

Voit antaa taikinan levätä tovin.

Lusikoi päälle ranskankerma. Silppua ranskankerman päälle pekonisiivut saksilla. Lopuksi saksi pinnalle purjosta ronskeja renkaita keoksi.

Laita pelti 300-asteisen (tai mahdollisimman kuuman) uunin pohjalle. Paista niin, että reunat ovat tummuneet.

Resepti: Leif Segerstam

Segerstam neuvoo nuoria soittajia soittamaan ”luovasti ja fiksusti, niin että syntyy yhteinen häppening”. Tämä pätee myös ruuanlaittoon.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?