Entä jos vahvuutemme ovatkin kaura- ja härkäpapuinnovaatiot? - Päivän lehti 2.12.2018 | HS.fi

Entä jos vahvuutemme ovatkin kaura- ja härkäpapuinnovaatiot?

Suomessa jyllää keskustavetoinen ruokapolitiikka, joka samastaa maatalouden eläinperäiseen tuotantoon.

2.12.2018 2:00

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk) mukaan (HS Mielipide 27.11.) ilmastonmuutos ja elinkeinon kehittyminen edellyttävät, että ruoantuotannossa hyödynnetään Suomen ”luontaisia vahvuuksia eli puhdasta vettä ja nurmea”.

Maata viljellään tukipolitiikan voimin kaikilla leveysasteilla. Viljaa tuotetaan vuosittain lähes neljä miljardia kiloa, josta enin käytetään rehuksi. Maatalouden kannattavuus on heikko, eikä eläinten hyvinvoinnissa ole kehumista. Onko siis perusteltua, että tukien voimin ylläpidetään nykyistä maatalousrakennetta?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?