Saamelainen Anni-Kristiina Juuso, 40, on kansainvälisesti palkittu elokuvatähti, mutta Suomesta hän ei onnistu saamaan rooleja - Päivän lehti 4.5.2019 | HS.fi

Saamelainen Anni-Kristiina Juuso, 40, on kansainvälisesti palkittu elokuvatähti, mutta Suomesta hän ei onnistu saamaan rooleja

”Vedimme helvetinmoiset kännit ja oksensin seuraavana päivänä tuottajan autoon. Sitten sanottiin, että lähde mukaan, jos haluat”, Anni-Kristiina Juuso kertoo Käki-elokuvan koekuvauksista.

Näyttelijänuran ohella Anni-Kristiina Juuso on työskennellyt juristina ja toimittajana. ”Näyttelijyys on minussa edelleen voimakkain puoleni. Muissa ammateissa koen olevani hieman kuin vakoiluhommissa.”

4.5.2019 2:00 | Päivitetty 4.5.2019 7:38

Kesäkuussa 2004 Anni-Kristiina Juuso seisoi Moskovassa Kremlin käytävällä ja jännitti. Hetken päästä koko Käki-elokuvan taiteellinen työryhmä palkittaisiin elokuvataiteen valtionpalkinnoilla, ja palkinnot jakaisi Venäjän presidentti Vladimir Putin. Paikalla oli myös toinen suomalainen, miespääosaa esittänyt näyttelijä Ville Haapasalo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?