”Maailman suurin musiikinopettaja” palkittiin vuoden digisovelluksena – Suomalaissovellusten avulla soittaa jo 20 miljoonaa ihmistä, ja pandemia on vain lisännyt suosiota - Päivän lehti 4.12.2020 | HS.fi

”Maailman suurin musiikinopettaja” palkittiin vuoden digisovelluksena – Suomalaissovellusten avulla soittaa jo 20 miljoonaa ihmistä, ja pandemia on vain lisännyt suosiota

Yousician-sovellus ei korvaa opettajaa, mutta se voi toimia opettajan työkalun. Yousicianin kahdella sovelluksella on yli 20 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa.

Yousician-startupin toimitusjohtaja Chris Thür tuli Suomeen opiskelemaan fysiikkaa, mutta päätyi kehittämään työkalua, jolla lapset saisivat pidettyä yllä motivaatiotaan soitonopiskeluun. Thür kuvattiin Yousicianin tiloissa Hakaniemessä.

3.12.2020 10:33 | Päivitetty 4.12.2020 17:41

Suomalaisesta Yousician-sovelluksesta on vouhotettu startup-piireissä jo vuosia.

Vuonna 2011 sovelluksen ensimmäinen versio, Wild Chords -kitaransoittopeli palkittiin Slush-tapahtumassa liikeideoiden esittelykilpailussa. Applen mielenkiinto heräsi suomalais-sveitsiläistä duoa, Chris Thüria ja Mikko Kaipaista kohtaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?